Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vesodimov - напреднал
Привет.
Накратко - преди време ли купих машинка за копиране на чипове за входна врата. Към нея получих и 10 чипа, които се копират без проблем. В последствие си купих още 20-ина чипа. Но съм сгрешил и чиповете се оказаха read only. С моята машинка не мога да копирам върху тях. Мога ли с друга машинка да копирам върху тях ? Въобще - как мога да ги използвам ?
Поздрави
Elvis - специалист
Тези чипове работят по RFID стандарт. Не съм специалист в това, но може да потърсиш приложение за smartphone (предполагам напълно може да замести машинката, която си си купил). Въпреки всичко, ако си сигурен, че чиповете ти са read only (само за четене), това значи че не могат да бъдат презаписвани, но няма проблем да бъдат прочитани и копирани върху други, които позволяват запис. Предполагам read only чиповете са доста по-евтини и идентификатора, който съдържат може да бъде прочетен и регистриран в различни системи, като система за контрол на достъпа, система за защита от крадци (дебелите квадратни етикети в някой магазини, които пищят на изхода са именно именно RFID) и т.н.

На кратко моето мнение е, че ако чиповете ти са read only значи, че върху тях няма да може да записваш нищо, но евентуално ще може да ги регистрираш в някаква система с която се ползват...
Успех!
vesodimov - напреднал
Благодаря за отговора.
Сигурен съм, че чиповете са read only. Излиза, че единственното, което мога да направя с тях, е да ги регистрирам към някоя система. Като системата на входната врата, примерно.
Поздрави
DaGa - напреднал
Да ползвам темата,за да не отварям нова - дали има чипове за врата/асансьор и т.н. ,но не пластмасови, а да са под формата на стикер ? Напримре като NFC или RF чиповете ?

Тема "Read only чипове за врата - въпрос" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: