Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
здравей те колеги...искам да си направя едно помещение с покрив около 30кв (5х6м) Покрива ще бъде с профилирана ламарина и съм измислил следната конструкция като въпроса ми е дали ще е достатъчна като устойчивост на покрива ако има аномалии като голям снеговалеж и т.н., трябва ли да бъде по сериозно укрепена или е достатъчно и ако имате ваше мнение за направата на този покрив съответно с ламарина да е не с керемиди да споделите...? Конструкция е на дължина следната 5 греди като разстоянието между тях е 122см (съобразено за закрепването на ОСБ като стени) с греди 10/10 като и ширина 4 като разстоянието е около 140см т.е. на дължина имаме по 5 греди а ширина по 4 като се пуска по една грена над тези на ширината като имаме по средата на помещението само една опорна греда а на 2 и 4 нямаме опорна а директно 5 метрови греди от край до край...съответно перпендикулярно на тези греди се пускат греди 4х6 на дължината за закрепване на ламарината през 1м. Чакам критики и идеи за направата на този покрив :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ама покривът плосък ли ще е?
romanpm - майстор
Сандвич панели , метална конструкция , примерно студено огънати "Пе" - образни греди :wink:
Не плосък...задните греди 2.50 предните 2.00 м. Метална конструкция неискам...искам с греди
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Виж, нищо не ти разбрах. Греди такива, греди онакива... греда е материал, а ти я вмъкваш май като конструктивен елемент... едноскатен, двускатен? Какъв покрив?
Покритие от ламарина на помещение не става, става за навес, инак назима ще питаш какво с течовете от конденза
Голям сняг се сурва от покрива ако е с необходимия наклон, а ако се случи гаден мокър, си го сваляш ръчно, има специални риначки
Та, опиши конструкцията, за да ти се отговори за подходящия материал
колега всичко е от дърво...колони покрив вс.... покрива е едноскатен казах че задните колони са 250см а предните 200 т.е. наклона е това...а това помещение няма да бъде затворено като къща за да има конденз а това ще е работно помещение коеото не ме интересува ще замръзва ли зимата няма ли...въпроса ми беше следния като здравина дали ще издържи с описаните материали в най-първия ми пост (вятър голям сняг и т.н.) а има ламарина която е с 2 см вата отдолу и решаваме конденза но той не ме бърка
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Я вземи го нарисувай това. И каква е дължината на гредите?

Тема "помагайте колеги!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: