Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pipilica - майстор
Ето какво сътворих тия дни, щото старата беше малка и се скапа. Газова бутилка, компресор от нещо (вече не помня от кво е) но е 1,1 кW монофазен, малко ВиК части и един ден работа. Пресостата е настроен 2,5-4,5 атмосфери, е не е фабричен нали трябва да е максимално направи сам.
Ако имате забележки моля, все пак е градивна критика.

Прикачен файл

P1010116.JPG

Прикачен файл

P1010115.JPG

Прикачен файл

P1010114.JPG
inspo - майстор
Добре си го направил. Имам и един два въпроса (забележки).
Няма ли да е по добре да има колелца и отпред? Че тежичко изглежда, а и като се напълни...
И на изхода на компресора слагат филтър да обира маслото, иначе го хвърля. Не по много масло, ама все пак.
lubomirlz - специалист
На най-ниското място на бутилката сложи едно кранче, за да можеш периодично да източваш кондензиралата се вода.
inspo - майстор
Е то това ще се ползва за пръскачка :-D А ако беше погледнал втората снимка по добре...
lubomirlz - специалист
Чукча писател не читател :-D :axe:
bigdragon - майстор
pipilica написа:
Ако имате забележки моля, все пак е градивна критика.
Както си го направил така ще ти служи.
Моята забележка е свързана с това, че ще имаш големи проблеми с корозията, особено с мед съдържащите препарати. Не е случайно, че старите машини бяха бакърени, а новите са пластмасови. Професионалните са от неръждавейка...
romanpm - майстор
Бих монтирал велосипедни гуми на широка ос /или подобни / с които по-лесно ще се придвижва по буците :)
pipilica - майстор
В смисъл че ще ръждяса бутилката от вътре ли, аз почти не пръскам с медни препарати. Мислех да сипя вътре разтвор на стиропор с кореселин ама бързах да я пробвам та може да го направя като изсъхне.
Колелета за отпред нямах налични и затова няма, направено е от каквото има в гаража, но май верно си трябват. Първоначално компресора беше под бутилката отпред но стана тежко за управление и затова го качих там.
Тя няма да ходи по буци само за оранжериите ще се ползва.
lov - майстор
А аз не бих влачил компресора заедно с резервоара. Достатъчно е да имаш малко свободен обем и като го напомпаш ще си пръскаш почти всичкия разтвор. А пък и да размотаваш кабели е още една разправия.
MamaMy - майстор
В тази оранжерия да не е асфалтирано? С тези колелца...

Тема "Новата ми пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: