Имам една стара, но перфектно работеща дрелка Елтос. Какво ли не съм пробивал, и теракол съм бъркал- голямо куче е
. Напоследък обаче често я ползвам на стойката за дрелка и ми се налага да регулирам оборотите..... та си нямам работа в момента и лампата ми светна, че имам една разглобена прахосмукачка с регулиране на оборотите и един комбиниран контакт с ключ. Речено- сторено, на мястото на ключа монтирах платката на регулатора а отгоре напаснах едно парче гетинакс около 5 мм дебелина и монтирах ключа вкл./изкл. и потенциометъра. Получи се перфектен регулатор, чудя се вече къде още мога да го ползвам
stiv1961 написа:Имам една стара, но перфектно работеща дрелка Елтос. Какво ли не съм пробивал, и теракол съм бъркал- голямо куче е. Напоследък обаче често я ползвам на стойката за дрелка и ми се налага да регулирам оборотите..... та си нямам работа в момента и лампата ми светна, че имам една разглобена прахосмукачка с регулиране на оборотите и един комбиниран контакт с ключ. Речено- сторено, на мястото на ключа монтирах платката на регулатора а отгоре напаснах едно парче гетинакс около 5 мм дебелина и монтирах ключа вкл./изкл. и потенциометъра. Получи се перфектен регулатор, чудя се вече къде още мога да го ползвам
![]()
преди 20 години и аз така се възползвах от една източно германска прахосмукачка,на която изгоря ротора,а електродният модул използвах за намаляване на оборотите на същата дрелка,НО ...МОЩНОСТА на дрелката се намаля пропорционално на оборотите.
За да остане мощноста ,без промяна ,а само оборотите да се променят,си направих подобно устройство за около 3 лева и сега е ДРУГ ефекта.