Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stancho123 - специалист
Искам да си направя лост за набиране над врата.
Имам си електрожен и флекс и прав трион...
Трябва ми тръба или профил квадрат.
От къде в Западната част(Люлин) на София мога да си взема?
В бриколаж проверих и имаше някакви съвсем слаби в практикер дали има?
Кабел 2,5мм СВТ за удължител нали ще добре за електрожена?
Ще си го заваря на терасата и ще взема ток от контакта на печката.
Електрожена отзад на табелката на 110ампера ми дърпа 2,8KWa
Моля за бърз и компетентен отговор!
Благодаря предварително!
galin56 - специалист
За кабела няма да имаш проблем, нали ще го завариш това за 2-3 минути няма да заварваш цял ден. На село сме ползвали точно такива удължители за по двора и не сме имали никакъв проблем за кабела. Иначе профил незнам от къде можеш да си купиш.
tysonlkr - специалист
Метални профили търси в някой склад за метали. По големите строителни маркети няма да намериш.
За съжаление и аз не мога да ти помогна къде в Люлин има склад за метал :sad:
gogo7777 - майстор
В Ангро има арматурен двор. Щом си от Люлин знаеш къде е :-D Има и тръби има и профили.

Срещу Гущера също имаше май. Изобщо от караулката като вървиш по Европа посока Орион има няколко арматурни двора :-D
hadjiivanov - напреднал
Аз моят лост (тръба) си я купих от един склад за метали. Отрязаха ми точно колкото ми трябваше. Намира се като се спуснеш от моста на Бакърена фабрика към Орион (пада се от дясно). Улицата мисля, че се казва Адам Мицке(е)вич. Успех.
hakama - специалист
Правили сме три лоста досега. Най-доброто (особено ако си над 60кг) е от плътно желязо Фи30. Правихме от тънкостенна тръба - наложи се да вграждаме арматура. Имам и от дебелостенна тръба (4мм, 1000мм), от Соца, не мърда (60кг човек), но тя е в коридор - 1000мм.
Но по-добре дай малко повече и си купи плътен профил - кръг!

Монтажа става със заварени, две планки, под 45градуса на профила и се монтира с два акнера по диагонал в някой ъгъл, за дължина - 1600мм, спокойно и 2000мм може да се направи. :idea:

При интерес мога да направя снимки.
marian1 - майстор
Мисля че не си заслужава - в Лидл гледах такъв за над врата - 25лв - тегло на трениращия 110кг.

Тема "Направа на лост за набиране..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: