Върти ми се нещо в главата за направа на циркулярче за разкройване на плоскости и дъскички. Принципа ми е ясен ос и мотор но нито знам какъв мотор ми трябва имам и трифазен ток. Не искам нещо грамадно просто като ми потрябва нещо да си разкроя. От какво да направя плота, пдч или ламарина. Искам да монтирам и линеал за точно водене, за 45° съм сигурен че ще ми е трудно да го направя да реже. Знам че има заводски такива но са ми скъпи, за хоби нужда ми трябва. Приемам снимки идеи и съвети.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
cvettomirr
- специалист
5 мнения в "Направа на цирукуляр за дърво - идеи"
Че порови малко де! И тук и в гугъл и в ютуб е пълно с такива. Чак се чудя, как ще събереш такова нещо, с тоз акъл дето не си намира сам инфото
edemy2001
- специалист
cvettomirr написа:Върти ми се нещо в главата за направа на циркулярче за разкройване на плоскости и дъскички. Принципа ми е ясен ос и мотор но нито знам какъв мотор ми трябва имам и трифазен ток. Не искам нещо грамадно просто като ми потрябва нещо да си разкроя. От какво да направя плота, пдч или ламарина. Искам да монтирам и линеал за точно водене, за 45° съм сигурен че ще ми е трудно да го направя да реже. Знам че има заводски такива но са ми скъпи, за хоби нужда ми трябва. Приемам снимки идеи и съвети.Най-лесно става с един от типа на този http://hobbytoolsbg.net/product/464/rac ... -cs20.html. Преди няколко години си направих от такъв стационарен. Закрепих го на един плот от ПДЧ паркет - в магазините получават палетите с паркет наредени върху лист неразрязан паркет с размерите на палета. Приятел собственик на такъв магазин ми даде един лист такъв... Укрепих от долната страна листа с винкели и направих крака. С циркуляра на ръка направих процеп за диска и след това го закрепих от долната страна с винтове с фрезенкови глави от гората страна. Вързах бутона за включване на циркуляра с "тел за връзване" и вече повече от 3 години ми върши чудесна работа!
mavryt4o
- майстор
да най-лесният вариант е ръчен циркуляр (аз съм с най-големият модел на спарки от продавалника за 70 кинта) ами монтирах го на една маса посредством плоча от неръждавейка 5мм така губя само 5 от работните 75мм и какво да кажа има си всичко реголиране височината на диска рязане под наклон разклинващ механизъм .Прогоних си един подвижен линеал тояност до десети от милиметъра с нов диск бош от киров 200мм24зъба 24 лева 5 сантиметра парен бук не усеща.Мислих и другия вариант но този 2 години вече кара намерих мотор 3 киловата трифазен 3000 оборота още по-проста работа с ос фи 30 с резба и гайка на оста пък и с диск фи 300 всичко фабрично от циркуляр нископрофилен мотор за да може като се монтира под плот да излиза повече диска около 10 сантиметра може да се монтира на люлка да си регулираш колко да излиза диска оооо и да отбележа това се продаваше за 80 лева абе варианти имаш и ако не са ти отзад можеш да си направиш от каквото имаш нужда за без пари
Тема "Направа на цирукуляр за дърво - идеи" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература