Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Здравейте, захванал съм се с ремонта на вилата както някой от вас знаят, сега реших във всекидневната да си направя окачен таван с осветление, искам да попитам никога не съм гледал как става дали бих се справил или изобщо не е лесно и е по добре да не влизам в прикючение, ще кача снимки какво искам или нещо подобно и по опростено

Прикачен файл

bg_cached_resized_d502794669319af32c2f3c2e20afb14a.jpg
bg_cached_resized_d502794669319af32c2f3c2e20afb14a.jpg (33.44 KиБ) Видяна 2768 пъти

Прикачен файл

1566_big.jpg
1566_big.jpg (10.26 KиБ) Видяна 2768 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (41.45 KиБ) Видяна 2768 пъти
dadko - майстор
С това, което си показал ма първата картинка- може би ще ти е малко по- трудно, тъх като трябва гипсокартона да се огъва, но не е голяма философия. Ако не си с две леви ръце и имаш ентусиазъм- ще се справиш- не е голяма философия. Аз не бях работил с такова нещо и като напълно начинаещ направих окачен таван в детската - с фигури с огъване на картона и със светодиодно осветление. Е, верно, че ми отне повече време отколкото ако бях викнал майстори. Не му се плаши- почвай го. Във форума а и на доста места в Интернет има много информация за това как се прави. Ще потърся за линкове, че не бачка търсачката сега

Първо прочиташ тази тема.
Можеш да разгледаш и темата с моятаван.
enviro - специалист
dadko написа:
С това, което си показал ма първата картинка- може би ще ти е малко по- трудно, тъх като трябва гипсокартона да се огъва, но не е голяма философия. Ако не си с две леви ръце и имаш ентусиазъм- ще се справиш- не е голяма философия. Аз не бях работил с такова нещо и като напълно начинаещ направих окачен таван в детската - с фигури с огъване на картона и със светодиодно осветление. Е, верно, че ми отне повече време отколкото ако бях викнал майстори. Не му се плаши- почвай го. Във форума а и на доста места в Интернет има много информация за това как се прави. Ще потърся за линкове, че не бачка търсачката сега

Първо прочиташ тази тема.
Можеш да разгледаш и темата с моятаван.
Благодаря ти много колега сега се връщам от работа къпя се и сядам да чета и да видя, благодаря ти за куража :)
enviro - специалист
Тъй като врвмето ме притисна малко и неможах да почна ся в събота ще ми шпакловат и тогава ще се захвана, имам за правене един свод който ще е прав без извивка интересува ме може ли да се запълни с нещо 'шпакловка' по дебела за да се изравни със стената тъй като профилите няма да са монтирани на 1,2см по навътре защото имам дебела мозайка а искам да си го изравня и да стане прилично поствам снимки за по лесно
Също ме интересува от горната страна кудето ще монтирам профилите задължително ли. Е да е равно самата основа и какви види с фишери да взема говоря за размер :)

Прикачен файл

PicsArt_1411681456193.jpg
PicsArt_1411681456193.jpg (93.42 KиБ) Видяна 2404 пъти

Прикачен файл

PicsArt_1411681377229.jpg
PicsArt_1411681377229.jpg (88.1 KиБ) Видяна 2404 пъти

Прикачен файл

PicsArt_1411681456193.jpg
PicsArt_1411681456193.jpg (93.42 KиБ) Видяна 2404 пъти
enviro - специалист
Днес купих дюбели с пирон може ли да ми кажете на какво разтояние се слагат на уд профилите, и затавана колко е добре да се пусне надолу и настрани питам защото на живо немога да се сетя къде има за да отида да видя
dadko - майстор
През около 50 см, примерно.
Нали знаеш, че за тавана окачвачите не трябва да ги хващаш с тези дюбели, а с метален анкер-дюбел
Ето такъв:
Изображение
http://profesional.bg/img/objects/produ ... 995729.jpg

Тема "окачен таван с осветление за начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: