• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Начинаещ съм!

1. Въпрос:
Снимка1 Ще запълня фугата между металната щок каса и стария зид с монтажна пяна, след като се втърди пяната във фугата, ще измажа с теракол, но не само фугата с спяната (ще стане грозно, фугата е крива), а като хвана 1см от щок касата и изтегля косо към ръба на стария зиг, който е 10см издаден пред нивото на вратата. Мисля ще стане добре така?
И трябва ли да сложа някаква лента (хартиена, армирана, стъклофазерна) на контакта с металната каса и на контакта със стария зид за да не се напука? Стария зид е с пръскана мазилка.

2. Въпрос:
Снимка2 и 3 Ще изградя отвора с итонг, когато изсъхне ще го измажа изграденото отвън отвсякъде за защита с лепилото за газобетон. Накрая ще измажа с теракол с армираща мрежа. Нали така?
И пак, контакта със стария зид и с металната каса? - мрежата да застъпва ли върху тях? Как?

Прикачен файл

snimka3.jpg
snimka3.jpg (68.52 KиБ) Видяна 3602 пъти

Прикачен файл

snimka2.jpg
snimka2.jpg (58.49 KиБ) Видяна 3602 пъти

Прикачен файл

snimka1.jpg
snimka1.jpg (82.41 KиБ) Видяна 3602 пъти
chapara - майстор
Измажи го и го обърни с камък, като застъпиш старата мазилка.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:wink:
chapara - майстор
Alena написа:
Ау... това е още по трудно :?
Само така изглежда :roll: :wink:
Да, от твоя поглед само изглежда трудно. Обаче не и за мен. От къде ще го търся тоя камък, с какво ще го режа.... ти направо ми се подиграваш - ако немате хляб, яжте пасти....
Аз имам само маламашка и теракол от магазинчето на ъгъла - трябва някак си да се справя с подръчни материали - Бързо, ефективно и ефтино. Пръсканата мазилка отстрани не е кой знае каква красота, стара къща на 100г...

Искам да го обърна както се обръщат прозорци, и прозорци със стеснен отвор.
НЯКОЙ може ли да каже трябват ли въобще да слагам някакви армиращи мрежи и/ или ленти? Моля вижте по-горе въпросите са конкретно формулирани. Айде че сняг запръска...
stiv1961 - майстор
Снимка2 и 3 Ще изградя отвора с итонг, когато изсъхне ще го измажа изграденото отвън отвсякъде за защита с лепилото за газобетон. Накрая ще измажа с теракол с армираща мрежа.
Голяма е фугата за монтажна пяна, зидай с итонг. Поне аз така бих го направил за по- евтинджос.
chapara - майстор
stiv1961 написа:

Голяма е фугата за монтажна пяна, зидай с итонг. Поне аз така бих го направил за по- евтинджос.
Аз имам само маламашка и теракол от магазинчето на ъгъла
:-D , ще трябва и трион за Итонг

, а камъка се поръчва по размер, както по дебелина, така и по широчина и дължина. Дебелина такава че като ги залепиш да застъпят касата 5 мм..Просто вместо Итонг лепиш камък и после нищо не мажеш. Само фугираш м/у камъка и пръсканата мазилка, също и камъка. А между камъка и касата силикон за фуга :wink:
chapara написа:
stiv1961 написа:

, а камъка се поръчва по размер, както по дебелина, така и по широчина и дължина. Дебелина такава че като ги залепиш да застъпят касата 5 мм..Просто вместо Итонг лепиш камък и после нищо не мажеш. Само фугираш м/у камъка и пръсканата мазилка, също и камъка. А между камъка и касата силикон за фуга :wink:
Итонга мисля да го режа с ножовка или обикновен трион :? той е мек

Отдясно Снимка1 фугата започва от 0см долу и горе стига до 2см, там камъка имаш в предвид лепя като каменни плочки, това ми стана ясно.
Обаче отляво Снимки 2 и 3 между зида и вратата има 20см разстояние - там трябва да зидам с Итонг?
Могат ли да ми одрежат каменни блокчета с размер 20/10/височина х и с тях да изградя колона която да запълни разтоянието от 20см? С какво ще го 'залепя' за зида то ще е тежко, няма да е като тънките плочици от 2см?
tanosliven - специалист
Alena написа:
chapara написа:
stiv1961 написа:

Итонга мисля да го режа с ножовка или обикновен трион :? той е мек

Отдясно Снимка1 фугата започва от 0см долу и горе стига до 2см, там камъка имаш в предвид лепя като каменни плочки, това ми стана ясно.
Обаче отляво Снимки 2 и 3 между зида и вратата има 20см разстояние - там трябва да зидам с Итонг?
Могат ли да ми одрежат каменни блокчета с размер 20/10/височина х и с тях да изградя колона която да запълни разтоянието от 20см? С какво ще го 'залепя' за зида то ще е тежко, няма да е като тънките плочици от 2см?
YTONG-га не е мек .
chapara - майстор
За лявата страна. Капва се парче ламарина, фибран и от вътре пак ламарина. В/у ламарината лепиш камъка с полиуретаново лепило :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за измазване след монтаж на метална врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: