• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Иван Иванов - напреднал
От доста време си мисля да си направя лодка но не да огъвам дъски и тей подобни ами да си взема дебело дърво и да го издълбая и да го оформя . Но изникват много въпроси . От какво дърво е най потходящо да се направи после как да го защитя от гниене и много такива да кажем че имам откъде да взема потходящо дърво колко би ми струвало да кажа на горското или на някой дървосекач да ми го отреже и да ми се достави
miroton - майстор
Освен някои от тези дървета дати свършат работа http://zabelejitelnosti.info/%D0%BF%D1% ... %B8%D1%8F/
други дебели няма да намериш.
Andri01 - майстор
Еднодръвка-копае се с нещо като тесличка,много остра! Виждал съм това на Коморите. Трябва ти е "балансьор"-един или два,рамена към тях към 2м. Абе,я по-добре си купи една готова,пластмасова :).
maleeeestrax - специалист
От дървесината в нашата страна липата е най лека без да броим тополата която и за огрев не става.А относно защитата на дървото го намажи няколко пъти с горяло масло но като цяло не знам дали ще си струва целия труд.Не пишеш за какво ще ползваш лодкта.А ако си намериш една гигантска секвоя можеш да возиш цело село.
Иван Иванов - напреднал
просто пиша от любопитство не че ще тръгна да правя но ако ми излезе някоя добра оферта за потходящо дърво що да не си поиграя да копам в дървото ас съм от тия дет искат сами да си го направят пък за ползване накоро обновиха езерото в добрич а няма лодки такаче ето ти километър водна площ безпроблемна за ползване
Иван Иванов - напреднал
Незнам за другите но тази от бидон лодката ми хареса тя е по вероятна да я направя от тази от дърво и моля някой запознат с тръбите да направи една калкулация и да ми каже колко ще струват тръбите
VLADO66 - майстор
Ще ти бъде много трудно,да не кажа невъзможно да намериш подходящо дърво,а като за първи опит сигурно ще ти трябват още поне две докато му хванеш цаката.Щом искаш за майсториш лодка, си направи такава от бутилки за безалкохолно/бира/
chapara - майстор
Иван Иванов написа:
Незнам за другите но тази от бидон лодката ми хареса тя е по вероятна да я направя от тази от дърво и моля някой запознат с тръбите да направи една калкулация и да ми каже колко ще струват тръбите
50 лв. без бидоня :-D
  • 1
  • 2

Тема "Как се прави лодка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: