Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
Предложете решение да закрепя панти на закалено 5мм стъкло. Предполагам е невъзможно дупченето. Също в случая е невъзможно да бъдат пантите отгоре и отдолу както е класическия захват. Няма да гоним визия. Например да ползвам студен алуминиев профил каса/крило обаче как да хвана това стъкло към него? Дайте идеи за панти,захват, дупчене ако има начин.

Прикачен файл

врата.jpg
врата.jpg (13.56 KиБ) Видяна 2127 пъти
maleeeestrax - специалист
Повечето фирми за мебелен обков предлагат панти за лепене.Лепилото го има в Бриколаж но ти трябва силно слънце или зъболекарска лампа за фотополимер .Ако има от кой да вземеш назаем с лампата става по качествено.
estorm - специалист
В Балкан Юг и Роси проверих каталозите не видях такива. Намерих по други сайтове ама те едни цени по 30лв броя обезсмислят нещата. Пък и няма да намеря такава лампа. И силно слънце скоро няма да видим :-D Сега се питам ако на една летва примерно 3х8х175см направя канал 4см дали ще стане залепването със силикон. Ще е доста голяма площ. Стъклото е не повече от 18кг.

Прикачен файл

врата2.jpg
врата2.jpg (11.12 KиБ) Видяна 2080 пъти
stiv1961 - майстор
Що да не стане работата :? ,само силикона да е качествен..... или някакво лепило с адхезия към дърво и стъкло.
http://www.moment.bg/bg/produkti/univer ... total.html
maleeeestrax - специалист
гр.София ул.Тракия 48 фирмата е представител на сисо дания има панти по 4 лв. от този тип
bdimov - специалист
Правил съм отвори с всякакво сечение на 4мм. стъкло. Говоря за цифрова фреза, диамантено борче, малка стъпка на пас и много вода :) Това стъкло може да е закалено но чак пък толкова че да не може да се "копне" малко по малко по описания начин... Така че помисли и по този въпрос. Успех!
stiv1961 - майстор
Закалено стъкло НЕ МОЖЕ да се пробива. Колега, не пробвай защото ще имаш стъклена едра сол още от първия опит :lol:
estorm - специалист
А не не смятам да пробвам с пробиване най малкото защото няма да ми е наблизо. Пък и четох, че закаленото е много рисково. Ще лепя почти е сигурно ще потърся това Момент мисля, че го гледах в Практис.
Моля колегата писал за пантите да пише за тях как изглеждат или къде да се видят в нет-а. Занапред може да ми потрябват. Аз най евтиното което намерих бе 28 и нещо.
Последна промяна от estorm на чет ное 06, 2014 6:55 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Мисля, че за тази фирма става въпрос
http://www.obkov.com/
Има панти, но пише, че за за стъкла с малък размер. Има вариант да сложиш повече панти ама цената :?

Тема "въпрос за стъклена врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: