• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Иван Иванов - напреднал
Не вярвам в форума да няма рибари и сигурно повечето са разбрали че купешките звънци не струват и за това повечето хора прибягват до направи си сам та и аз взех да се подготвям за новия сезон и реших да си направя звънци но абсолютно нищо не ми хрумва та моля някой да даде идеи
hidrazin - майстор
От старите порцеланови бушони.

Изображение

:partyman:
lov - майстор
На времето ми беше писнало да крадат капачките от таблата. :-D
А кат гледам снимките бая се е постарал щото езичетата за от клинци за подковаване на коне и магарета. Не знам такова нещо дали вече се продава по магазините.
Илчо Илиев - майстор
lov написа:
На времето ми беше писнало да крадат капачките от таблата. :-D
А кат гледам снимките бая се е постарал щото езичетата за от клинци за подковаване на коне и магарета. Не знам такова нещо дали вече се продава по магазините.
Еми ще ти ги крадат като си нямате завод за такива нещица :lol:
10 г бачках в цеха в който се правеха и точно тези гилзи, обаче нали сме си свикнали,че като ти трябва пак ще си вземеш и не се ''запасих'' сериозно...е имам 15-20,но колко са те като имаш приятели рибари,а и аз понякога ходя за риба...
Иначе това си е класиката,но по-големите , за 63А по-добре звучат, има и за 100А, но са доста тежки, а за ''език'' ползваме гайка М5 на кукичка от тель,а за закачане на кордата...коркова тапа...
Иван Иванов - напреднал
Колега как успя да ги пробиеш и то от към тънката страна за клинците говоря. В момента стоя и ги гледам не се сещам как ще стане изобщо. Имам и тънки бургии и дрелка
Иван Иванов - напреднал
Колегата който сподели снимки би ли обяснил по подробно какъв е процеса на производство матеряли и от ъде биха могли да се намерят
lov - майстор
Те клинците не са закалени и би трябвало да се пробиват лесно. При подковаването имат посока защото при забиването се извиват /огъват/ и не влизат направо в копитото. Та едно центърче и с малка бургийка ще стане. А за мое учудване завчера в Тетевен в една железария видях да продават. Та даже имаше избор защото са различни размери според добитъка и големината на копитото..
Илчо Илиев - майстор
lov написа:
Те клинците не са закалени и би трябвало да се пробиват лесно. .
ЛОВ, няма нужда да се пробиват клинците, просто се огъва най-тънката част като кукичка и се закача...
  • 1
  • 2

Тема "Звънци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: