Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mx_starter - напреднал
Привет,
дали някой е виждал да се продават ПО-КЪСИ чучури за този вид бойлерчета:
http://eldominvest.com/bg/product/302.html

Оригиналният е дълъг към 200 мм, а на мен ми трябва наполовина.
Ако ли не, дали може да се среже и извие на ръка или ще се счупи?
Или, да се среже на две места и да се завари?
Идея си нямам от какъв материал е....
thinkpad - майстор
Материалът е сигурно някаква сплав - бронз или месинг. Хромиран отгоре. Едва ли подлежи на огъване. Чупи се. Ако не ти е за естетиката, една медна тръбичка ще свърши работа. Можеш да обиколиш с чучура и да потърсиш по-къс.
mitko64 - майстор
Не са толкова чупливи, поне тези тръби за душове. Скъсявал съм такава и оформял фланче на ръка с изтегляне. Позволява си пластична деформация. С тръбогиб може и да стане. Само резбата за цедката не знам как ще се измисли. По- грозен вариант е скъсяване, нарязване на ситни резби(предполагам 16Х 0,75) и снаждане с месингова муфичка.
Последна промяна от mitko64 на нед ное 09, 2014 6:01 pm, променено общо 1 път.
Junak - майстор
Не става. Много е тънък и веднага се пука.
mitko64 - майстор
Да! Сега порових из кашона с водопроводните чаркове и душовите тръби са по- дебелостенни- над 1,5 мм. Тези от чучурите са тънки и вероятно ще се спука. Не знам вариант неръждавейка тръба, дали ще се получи нещо. Премятат ми се някъде такива, огънати, от спирачна система на Сетра, но май са по тесни- около 14мм. по спомен.
mx_starter - напреднал
Все пак, надявам се да има фабрични по-къси. Писах им, та да видим...
mx_starter - напреднал
MamaMy написа:
Изображение
Това каква дължина е?
Прилича ми на модела с единична дръжка E42, но не е посочена дължината на лебедката:
http://www.eldominvest.com/bg/product/303.html
mitko64 - майстор
Днес на село изрових интересен чучур от една нестандартна стенна мивка. Огънат е само на 90 градуса, а там откъдето изтича водата има пластмасов накрайник с вградена цедка, въртящ се на 360 градуса. Разстоянието от центъра на тръбата до центъра на цедката, мерено с ъгълник е около 125мм. Бедата е, че навремето го напъвах да сваля пластмасата и съм я спукал. Даже щракнах 2 снимки, ако те интересува, може да ги качиме, като се прибере синът.

Тема "Резервен чучур за проточен бойлер на Елдом, Е41" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: