Зравейте на всички  Търся съвет за "преправяне" на гроздомелач
 Търся съвет за "преправяне" на гроздомелач
ка обикновенна с пластмасови валяци -вместо да въртя на ръка два
дена,да направя въртенето на ток. С подходящ редуктор или чрез
зъбчати колела или система от такива за собствено улеснение. Виждам
че продават на ток към 450-500лв има модели ,но ми се иска да си
"преправа" моята да се справям по лесно - Търся идеи за моторче и
 идеи за моторче и
предавка към въртящата ос. Благодара предварително !!!

Търся съвет за "преправяне" на гроздомелач
 Търся съвет за "преправяне" на гроздомелачка обикновенна с пластмасови валяци -вместо да въртя на ръка два
дена,да направя въртенето на ток. С подходящ редуктор или чрез
зъбчати колела или система от такива за собствено улеснение. Виждам
че продават на ток към 450-500лв има модели ,но ми се иска да си
"преправа" моята да се справям по лесно - Търся
 идеи за моторче и
 идеи за моторче ипредавка към въртящата ос. Благодара предварително !!!

С моторче от чистачки понеже е безопасно от гледна точка на напрежението и подходящ изправител , но е опасно механически да не грабне нечия ръка
 С моторче от чистачки понеже е безопасно от гледна точка на напрежението и подходящ изправител , но е опасно механически да не грабне нечия ръка  
 Естествено загрява след около десетина минути работа, но след добавянето на един обикновен битов вентилатор просто да духа в мотора, смляхме без почивки около 200кила грозде.
  Естествено загрява след около десетина минути работа, но след добавянето на един обикновен битов вентилатор просто да духа в мотора, смляхме без почивки около 200кила грозде. Ми аз чисто механично мога да ги направя, дали обаче ще има ефект признавам си не съм наясно. Поддържах едно време едни правотокови двигатли, които в синхрон поддържаха стабилна линейна скоростна едни платна (в хартиеното производство) и си беше сложна работа. Как стои въпроса с работата на асинхронните двигатели в паралел
   Ми аз чисто механично мога да ги направя, дали обаче ще има ефект признавам си не съм наясно. Поддържах едно време едни правотокови двигатли, които в синхрон поддържаха стабилна линейна скоростна едни платна (в хартиеното производство) и си беше сложна работа. Как стои въпроса с работата на асинхронните двигатели в паралел