• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здрасти, за първи път ми се появи страст да строя нещо.Искам да си построя шейна.Два въпроса:
Може ли да се направи само от дърво?
Много ли разходи ще излезе?
Не искам да правя шейна с управление, защото нямам ски.
fill - специалист
buildingpassion написа:
Здрасти, за първи път ми се появи страст да строя нещо.Искам да си построя шейна.Два въпроса:
Може ли да се направи само от дърво?
Много ли разходи ще излезе?
Не искам да правя шейна с управление, защото нямам ски.
Здрастиий...Може просто да откраднеш легена с прането на майка си...Готова шейна без управление...ГолИам кеф...
Ай, мерси за позитивните мнения.Ще си я направя сам, мерси :)
shotik - майстор
От чамови дъски с ширина поне 10 см става, три или четири една до друга се заковават върху две напречни с ширина 4-5 см, ,като се оставят 20-24 мм по-къси и така от двете страни остава място да се заковат на 90 градуса спрямо други две и се ползват за плазове и отпред се заоблят или скосят. Може отдолу да се прикачат шини или арматурно желязо .Става конструкция с "П" образно сечение.Аз така съм си правил като малък, дължина към 60-70 см и 30 -40 см ширина,надявам се да си разбрал, не зная да чертая на компютър и не мога да направя скица.
shotik написа:
От чамови дъски с ширина поне 10 см става, три или четири една до друга се заковават върху две напречни с ширина 4-5 см, ,като се оставят 20-24 мм по-къси и така от двете страни остава място да се заковат на 90 градуса спрямо други две и се ползват за плазове и отпред се заоблят или скосят. Може отдолу да се прикачат шини или арматурно желязо .Става конструкция с "П" образно сечение.Аз така съм си правил като малък, дължина към 60-70 см и 30 -40 см ширина,надявам се да си разбрал, не зная да чертая на компютър и не мога да направя скица.
Мерси много!
mavryt4o - майстор
Ето идея само да кажа че е лека като перо и при мек сняг се задържа отгоре.

Прикачен файл

Photo0005-1.jpg
lyubohar - майстор
Добре е да се уточни за кого ще е шейната.Детска,или за голям човек.
Тип седалка,или да може и да се заляга.Варианти много.
Отдолу непременно плазовете да се обковат с метални лайсни.Мисля,че се казваше чембер.
Иначе ще се износят бързо.
maleeeestrax - специалист
Всичко е лесно само извивката е по-трудничка .Взимаш ленти шперплат примерно широки 4см. и дебели 4 мм. и ги мажеш с лепило и стягаш в извит калъп и като изсъхне остава извитата форма.И понеже вече има сняг можеш докато направиш шейната да ползваш коритото на бебето . :rock:
wanderer - специалист
класиката е бук, но не знам дали ще намериш, и имаш ли възможност да обработиш такъв материал. моята е такава, но купешка около 30 - 40 годишна, безупречна е. единственото правено по нея е пребоядисване веднъж, и като не се ползва я прибирам на сушина. метални шини отдоло задължително. движи се без проблем, без да задържа дори в минимално количество киша. това с огъването и лепенето на шперплат ще иска много сериозно импрегнитане, да не я намериш на другия ден като мокър кашон :-D
  • 1
  • 2

Тема "Елементарна шейна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: