Ако някога ви се прииска да си поиграете или ви трябва струг нямате възможноста да имате или нямате място това е решение за вас https://www.youtube.com/watch?v=yCaGW9z4blM Аз вече планирам да си направя такова
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Иван Иванов
- напреднал
25 мнения в "СТРУГ"
maleeeestrax
- специалист
Уреда не става за самоубийство но е добър за осакатяване 
maleeeestrax
- специалист
Можеш да ми казваш колега само ако искаш да ме нагрубиш.От 25 години работя с дърво и с това се издържам и то доста добре.
koveslav
- майстор
Аз имам такова малко дърводелско стругче.На практика е точно толкова малко,само че е с асинхронно електромоторче,мисля че е като от пералня Аурика.Заводско руско производство.От опит с него знам,че при този нестабилен преден захват,неподвижния център на задното седло не е добра идея,защото бързо се вкопава и разхлабва.Ние преработихме задния център на лагер,иначе ако детайла не е бук или друга твърда дървесина,много бързо се разхлабва и наистина може лесно да пострада човек.Даже е сигурна белята за начинаещ.На това малко чудо аз стържех "клечки" за дървени канели,дървени дюбели и разни такива още в шести-седми клас,а баща ми работеше основната част на голямата машина.Става за дребни детайлчета,но бормашината няма да изкара дълго в такъв режим.С нормално моторче,мисля 150-200w ще се върши същата работа за дреболии,без да се притесняваш за времето на работа,а и шума.Стабилната опора на ножа също е много важна за добра и безопасна работа.
шоп
- майстор
koveslav +1 към твоето мнение
такова подобно стругче си направих преди 20 ина години по схема от руското списание "Моделист конструктор"
Направено бе изцяло направено от дърво с изключение на вала с лагерите и задното седло. направата му бе с ел.мотор и ремъчна предавка. За да струговаш е нужен и усет. Ако усетиш, че се разхлабва задната опора-малко натягаш задната опора и продължаваш. Тогава струговах няколко стотин дръжки за пили, длета, тесли и т.н. В последствие го демонтирах(развалих), но и сега след над 20 години в работилницата си все още имам дръжки за инструментите си.
такова подобно стругче си направих преди 20 ина години по схема от руското списание "Моделист конструктор"
Направено бе изцяло направено от дърво с изключение на вала с лагерите и задното седло. направата му бе с ел.мотор и ремъчна предавка. За да струговаш е нужен и усет. Ако усетиш, че се разхлабва задната опора-малко натягаш задната опора и продължаваш. Тогава струговах няколко стотин дръжки за пили, длета, тесли и т.н. В последствие го демонтирах(развалих), но и сега след над 20 години в работилницата си все още имам дръжки за инструментите си.
koveslav
- майстор
Пазя всичко,макар че може би се настъргах и вече дърво почти не пипам.Имам и правени ножове за дълбаене на хаванчета пак на струга,за дървени чинии и какво ли още не.За големия струг,той е правен,естествено.Всичко съм прибрал и запазил,просто ми е съвестно,като помня какъв труд се полагаше за всяка машинка,инструмент.Само дето аз загубих интерес към дървото през годините.
Иван Иванов
- напреднал
https://www.youtube.com/watch?v=vBcS3iSkhc0 щом малкото русначе може могат всички
Тема "СТРУГ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература