Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hakama - специалист
Трябва ми някакъв тънък плат, с който да обвия дунапрена (първоначално), преди да го ползвам като матрак - ще има и външен калъф.
Откъде може да се купи такова нещо? Сещам се за хесе, но той май е прекалено рехав и ще се набива пак с космаци мисля?!
Оригиналния е нещо като материала, от който правят престилките за еднократна употреба - не преминават частици през него, но е дишащ.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"Оригинално" се тапицира първо с американ, но той вече идва малко скъп, затова, явно, понякога, някъде, ползват нетъкан текстил. Всеки чаршаф ще свърши работа. Идеята на първото тапициране е да не "залепва" баш тапицерията за пълнежа. И да не се къса толкова лесно. Нищо общо с космаци и прахоляци. Ако го тапицираш с нещо плътно и непропускливо, се променят неприятно други качества на матрака
romanpm - майстор
Синият дунапрен е с по добро качество като материал който не се степва , но аз тук не съм го срещал... Ако изсмучеш въздуха с помоща на прахосмукачка обвивайки дунапрена с тънък найлон , ще ти е лесно да го напъхаш в калъф :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И найлонът си остава там.
А виолетовият си е най-добър, но е много скъп и май не го внасят
hakama - специалист
Синият (HR 35kg/m3) го има в София на две места.
Аз и мемори ще му сложа 4см.

Имам калъф от стар матрак, но само едната половина, за другата страна не съм измислил как ще стане - идеи?

Другия проблем е рамката - листа дунапрен е 205/130, вместо да го режа на 120 ми се ще да си остане 130... но правят рамки с макс 120 (без трегер, не искам с такъв).
Аз съм лек, но ако спя с още някой не знам как ще му се отрази, варианта е с три допълнителни ламела, които се слагат за ергономия върху останалите (и тях ще ги включвам когато се налага, но е занимавка настройката. Не могат ли да направят с по-гъсти ламели примерно?

Тема "Тънък плат/материал за калъф на дунапренов матрак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: