• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Преди време се замислих какао има в една лепачка за пвц,ништо .Един нагревател ,термоконтролер и 90 градуса за врата ,джам и др.И цена .....И реших да си сглобя лепачка . 1- термоклнтролер-36лв 2-нагревател от парти грил. 3- датчик тем.4- плот работен .ще кача и снимки :drinkers:
stiv1961 - майстор
Хмм, ще чакам снимки. На каква температура ще регулираш плочата, която контактува с профила, трябва да е около 250-260 градуса. И трябва да я покриеш с тефлоново платно, продава се като консуматив.
infomar
До колкото си спомням имаше някъде фирма която правеше всички чаркове до дограмата и ти ги доставя сам да си ги сложиш. Цената излиза на половина от тази предлагана от крайните фирми.
Стъклата как ще ги вакумираш и залепиш?
kr1100 - майстор
a забравяш за притискането на 2 та профила PVC едни към друг след нагряването.
nikolovvd - майстор
infomar написа:
Стъклата как ще ги вакумираш и залепиш?
Че кой вакумира стъклопакети в днешно време, след като 99% от фирмите за дограма се ограничават в закупуването на основните машини. Само останалия 1% предлагат пълнене с някакъв газ - азот например, за което се изисква специална камера.
maleeeestrax - специалист
Пълни се с аргон но има от къде да си купиш готови стъклопакети.За дограмата трябват и някои фрезери за да монтираш обкова и като накупиш всичко не знам дали ще ти излезе сметката ако си правиш само за теб . :rock:
газов котлон и тефлонов тиган.Нагряваш и лепиш
LazarGanev - "Велик майстор"
С олио или палмово масло става по-добре? :)
infomar
Не знам каква е технологията. И аз съм си мислил, че става с трион и отверка, ама май не е така.

Интересно ще ми е да разбера как става сглобяването на един прозорец от А... до Я технологично.
От а до я явно тук във форума се весят езици .Технология два профила под 45градуса и нагревател елементарно .писах че ще кача снимки на целия перцес в дом.условия.Форума е направи си сам не купи си готово.
  • 1
  • 2

Тема "ПВЦ Дограма в домашни у-вия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: