Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kolega - специалист
Здравейте,

Направих дупка в стена за вентилатор. Не мога да вкарам въздухопровод в дупката затова искам по някакъв друг начин да я изгладя отвътре с цел по-добра обтекаемост, а от и по-добър поток. Въпросът ми е има ли нещо като глина/пластелин с което да мога дооформя дупката защото с цимент не ми се занимава. Искам нещо, което по начало да е достатъчно сухо, така че да мога лесно да го полагам с ръце - точно като пластелин.
EDI - майстор
С пяна.Вкарваш една ПВЦ тръба с какъвто Ф ти трябва, запенваш я и я оставяш там.Вътре си монтираш вентилатора.Има и още един начин, но този е най-ефективен и лесен.
kolega - специалист
Там е работата, че каналът не е прав а под ъгъл 90 градуса и точно затова искам да го оформя за по-добър въздушен поток.
EDI - майстор
Драсни една схемичка как изглежда.Можеш да ползваш гофрирана тръба от аспиратор, ако може да обере завоя, и пак с пяна.Правил съм такова нещо.
kolega - специалист
Благодаря за идеята - не знаех, че има толкова големи размери!
maleeeestrax - специалист
в този случай ако теглиш въздух отвън няма проблеми но ако вентилатора ще издухва навън това стъкло и самата стена ще са винаги мръсни и влажни :rock:
Lisko - майстор
То, кога е с гофрирана тръба, може да изкара и по-далеч от джама. Тогава ще се вижда тръбата пред прозореца, но няма пълно щастие.

Тема "Замазване с нещо като глина или пластелин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: