Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estario - специалист
Здравейте,
Изработих прототип на малък биогаз генератор по информация от интернет. Не съм доволен съвсем от изработката, но следващият пък ще съм по-прецизен. Ще се радвам на мнението ви, на идеи и съвети.
http://www.sredniatput.com/%D0%B3%D0%B5 ... %BD%D0%BE/
шоп - майстор
Респект към Вашият ентусиазъм. Като за проект номер 1 е много добро изпълнението.

Само за цитрусите не съм съгласен. В руски форуми съм чел, киселините се явяват катализатор при определени условия.
phantom_ - специалист
Какво става колега?Има ли вече газ?
ivanovbg - майстор
Уж гледам телевизия, но нищо не казват за обгазяване или гръм в някое мазе. :?
Не правете това у дома!
ivanovbg - майстор
Човека мълчи и по пътя на логиката или се е задушил от някоя незапушена дупка на домашния генератор, или е гръмнал палейки лампата в мазето когато е влязъл да преточи зелето. Жалко за добрата идея изпълнена с много мерак и никаква подготовка по техниката на безопасност.

:partyman:
edemy2001 - специалист
ivanovbg написа:
Човека мълчи и по пътя на логиката или се е задушил от някоя незапушена дупка на домашния генератор, или е гръмнал палейки лампата в мазето когато е влязъл да преточи зелето. Жалко за добрата идея изпълнена с много мерак и никаква подготовка по техниката на безопасност.

Пепел ти на езика! :wink: Живо ме интересуват резултатите заради бъдещ проект за вилата, дано да имаме обратна връзка от estario в крайна сметка !
gogo7777 - майстор
Остави тоя метан.....Иванов ще ти каже за гяволъка с кондензаторите :lol:
ivanovbg - майстор
edemy2001 написа:
:wink: Живо ме интересуват резултатите заради бъдещ проект за вилата, дано да имаме обратна връзка от estario в крайна сметка !
В блога за последно пише: 06.11.2015 – Генераторът работи от 2 дни. Топъл е, което означава, че вътре има живот. Засега не се е образувал никакъв газ.
Възможно е бидона от снимката да е бил в някое френско мазе и .... :feuer: Пък после - терористи :lol: Другия вариант е живота от вътре да е излезнал навън и ....

Иначе става за вила, ако не се живее там де, щот за отопление ще ти трябва торна яма с около 40-50 кубика лайна и да е топла. А, и 10-тина крави да наваксват разхода на био горивото.
iivanov - майстор
Тва с прототипите е фъс работа . Аз , например , съм жив прототип. Кат похапна бобови култури , жената ма гони от семейното ложе , да не подпаля нещо. :furz:

Тема "Домашен биогаз генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: