Микровълновата спря да топли. Реших да я разчовъркам, защото се е случвало и преди да отказва , но после пак тръгва. Обаче сега май спря завинаги
.Печката се включва, върти чинията, но не топли. Та, какво установих, без да претендирам, че разбирам от този тип техника. Проверих слюдата, имаше съвсем малко мазно, зачистих го, мисля, че няма да е от нея проблема. Проверих визуално всички проводници и връзки, не видях проблеми. Високо- и нисковолтовите предпазители са здрави (проверено с уред) . Набедил съм един кондензатор, който мисля че е високоволтов и е захванат за корпуса на печката. Набедих го, защото след като откачих кабелите към него и се опитах да го разредя, не се случи нищо. Нямаше и грам искра. Включих печката да повърти и като я спрях при нов опит да го разредя пак липсваше искра. Възможно ли е да е от него? Има ли вероятност пък въобще да не отива ток до кондензатора?
Печката е някаква обикновена 700вата, старичка, но просто ми се искаше да я разчовъркам. Естествено, ако се окаже нещо магнетрона дефектен заминава в контейнера.

Печката е някаква обикновена 700вата, старичка, но просто ми се искаше да я разчовъркам. Естествено, ако се окаже нещо магнетрона дефектен заминава в контейнера.