• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
Колеги, имам идея да правя езеро с цимент, но не знам как да го направя, за да не почне да пропуска. Ако може да ми дадете някой съвет. Гледам,че по-често ги правят с фолио, но не ми изглежда практично. И ако може някой да ми каже как да кача снимки, за да се види за какво става въпрос.
mladkal - майстор
Темата ми е интересна... Имам идеи по въпроса, но те са хипотетични.... Ще следя с повече от горям интерес...

Колега - свърж се на лични ако искаш, ще кача снимките ти.

Поздрави
nv952 - майстор
ето малко сминки

Прикачен файл

P201012_1553.jpg
juvigy - специалист
Според мен директно слагай бетон с повечко цимент и това е. Ако искаш да стане още по добре може да намажеш бетона с течен каучук. Нема мърдане , ама не си заслужава щото е малко скъп.
NeoBoss - специалист
кое му е непрактичото на фолиото ??? и кое е практичното на бетона. Не че нещо ама не съм виждал езеро от бетон който да не тече и да трябва да се допълва всяка седмица
schuldiner - майстор
Фолиото е непрактично например ако имаш кретенски домашен любимец. Само за 3 месеца кучката изора целия двор, изяде жабите, изяде си хидроизолацията на къщата, като междувременно скъса два стоманизирани тела и 4-5 яки шегела (с единия съм дърпал колата преди това). А, отлепи и декорацията около гьола, която беше плоски камъни на флексово лепило... как ги е отчоплила нямам идея, ама ние ходехме по тях без проблеми... Та тъй - фолиото не е достатъчно устойчиво на вандализъм. Бетоновото корито се държи добре засега, на външен вид е несравнимо по-добро от фолиото, като единственият недостатък е, че не мога да го преместя или ъпгрейдна (да го направя по-дълбоко).
juvigy - специалист
NeoBoss написа:
кое му е непрактичото на фолиото ??? и кое е практичното на бетона. Не че нещо ама не съм виждал езеро от бетон който да не тече и да трябва да се допълва всяка седмица
Течен каучук и нема как да тече. Има и други подобни течни хидроизолации.
nv952 - майстор
а колко дебел трябва да е цимента за дъното и стените?
schuldiner - майстор
За дупката от снимката 5-6 см дебелина на бетона стигат.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Помощ за езеро с фонтан бетон или фолио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: