• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stomanata - специалист
Здравейте,
Иска ми се да си направя воден филтър, който да го закача преди прахосмукачката, като
даже може и да й махна торбичката и хепата ако това е по-ефективно....
Не намирам обаче инфо за тънкостите.
Ясно е, че са 2 тръби, като едната е в горният край примерно, а другата е потопена
във водата.
Обаче до колко да е потопена тръбата във водата?
Дали няма да е по-добре ако въздуха не преминава през 1 отвор примерно Ф20, а през
много отвори примерно Ф6. Може би така ще са по-ситни балончетата и ще има повече околна повърхнина за контакт на водата в прахоляка....
Някой да може да подскаже повече подробности(тънкости) по темата?
Гледах и една друга тема, писах на всички е-майли от темата, но никой не изпрати чертежи или видео. Става дума за това:
http://www.misiamoiatdom.com/forum/t-16 ... 0%BB%D0%B2
ivanovbg - майстор
Не е нещо особено колега. Това си е обикновен циклонен филтър с водно дъно. Входящата тръба можеи да има лек наклон и на долу за да завърта и водата. Гони се максимална скорост на въздуха. По скоро трябва да помислиш филтъра да е стабилен да не се обърне и евентуално защита от засмукване на вода. Най-подходящи са прахосмукачките които могат да засмукват вода, защото засмукват и изпарения от водата, а обикновените използват този въздух и за охлаждане на мотора и той ще изгори бързо.
:partyman:

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (14.87 KиБ) Видяна 4322 пъти
stomanata - специалист
Да де, те затова слагат и няколко прегради, за да се "отцедят" пръските вода.
Да, това е линка, но не знам дали е заради линукса, но когато има кирилица ги дава
така препратките....
ivanovbg - майстор
Не говоря за пръските, те са лесни, водата доста повече се изпарява при ниско налягане. Запуши отпред прахосмукачката сложи един манометър да видиш колко е налягането. На моята при 100%запушване манометъра ми показва 8кпа. При наполовина отвор и пъхнат маркуч на манометъра на 20тина см в тръбата показва 30кпа. При 100кпа водата кипи при 100 градуса, а при 10кпа кипи при 40. То затова казват че овлажнява въздухат прахосмукачката с воден филтър.
Ти какво мислиш - малък трик за реклама на рейнбоу. Даже във водата можеш да слагаш някакви техни есенции и да ти мирише както поискаш след почистването. :wink:
И при мен минаха да ми я показват. Минавам първо с моята и те после с рейнбоуто , ама слагат парцалче на тръбте и хоп - доста буклуци - Глей колко по добре чисти нашето рейнбоу. Добре ама си забравиха няколко от парцалчетата като си тръгнаха. Викам дай да видим жена сега как е изчистила рейнбоуто мокета. Сложих на моите тръби едно от техните парцалчета и хоп - пак същото по парцалчето. Ми нее пран мокета и всичката прах не можеш изсмука :wink:

Таотносно парите - винаги можеш да прежалиш една прахосмукачка.

:partyman:
Chefo77 - майстор
Абе не се сърдете, но това на снимката прилича на откровено говно. Може да е ефективно, но не мога да си представя да чистя с прахосмукачка а нещо такова да се мота вкъщи.
Поне да бяха пръснали някой контейнер за пепел, той си има тръби за вход и изход - само трябва вътре да му се направят салтанатите (който може и му се занимава).
ig_ivanov - специалист
По руските сайтове има много идеи за направа на воден филтър за прахосмукачка. Някои от тях наистина работят.
stomanata - специалист
Мерси.
А другите явно само отбиват номера :)
kozl - майстор
Що ми се струва, че на Делонгито, работещо с пречистваща вода, вместо циклон има въздушно-воден микс-фонтан и още некакъв полиестерен, дефицитен филтър :?
stomanata - специалист
Не е нужно да се пишат глупости да се спами темата.
1. "Коментара" не е по темата.
2. Искам да го ползвам за почистване на тонер касетки. Първо мислех
да си взема компресор, но когато навън е -10 не е много приятно да излезеш, да държиш стаята отворена и тем подобни. Отделно компресора е близо 200лв.
3. След като го има може да пробва и при почистване на стаята. Естествено, че няма аз да тръгна да пускам прахосмукачка.
  • 1
  • 2

Тема "Допълнителен воден филтър към прахосмукачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: