Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ddnnp - специалист
Дайте идея за някаква самоделка за пробиване на пчелни рамки , нещо такова

Изображение

Засега го мисля да са 4 моторчета , и бургийте да се хванат с по едно каре примерно . Става ли тоя вариант и какви трябва да са моторчетата ..
манихеин - специалист
Само да спомена, че по битаците винтовърти без батерия вървят по пет за лев, дето се казва.
maleeeestrax - специалист
Това нещо се прави с един двигател за справка виж---многошпинделни пробивни машини.През какво разтояние трябва да са отворите и дали обикновен борапарат не ти върши работа?? :rock:
ddnnp - специалист
maleeeestrax написа:
Това нещо се прави с един двигател за справка виж---многошпинделни пробивни машини.През какво разтояние трябва да са отворите и дали обикновен борапарат не ти върши работа?? :rock:
В оригиналния си вид със сигурност се прави с един двигател ...
По принцип през 8см , но може и през 6 да са , ако е с един мотор предполагам трябват и някакви партонници с шайба или нещо такова :? И борапарат ще върши работа , но ще става по бавно , дупка по дупка :supz: не че досега не съм пробивал с винтоверта ама...
edemy2001 - специалист
Ако си пчелар, би трябвало да имаш регистрация в пчеларския форум, без регистрация няма да можеш да видиш снимките. Виж тази тема във въпросния форум: http://beehoneyportal.com/forum/viewtop ... %B8#p24870
ddnnp - специалист
edemy2001 написа:
Ако си пчелар, би трябвало да имаш регистрация в пчеларския форум, без регистрация няма да можеш да видиш снимките. Виж тази тема във въпросния форум: http://beehoneyportal.com/forum/viewtop ... %B8#p24870
Да идеята ми е за нещо такова като на 1-вата страница , някаква идея откъде могат да се поръчат (купят) такива патронници с шайба

Изображение

Това с шлифовалките и то не е лошо , ама излиза колкото една готова машинка че даже и малко повече ..

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ddnnp написа:
....

Да идеята ми е за нещо такова като на 1-вата страница , някаква идея откъде могат да се поръчат (купят) такива патронници с шайба

....
Стругар. Правят се
ddnnp - специалист
А някакъв шанс да стане с патронноци от винтоверт , че както е писал манихеин малко по нагоре , по пазарите ги продават по 4-5 лева без батерий..

Тема "Машина за пробиване на рамки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: