Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
etconev - специалист
Здравейте. Някой знае ли къде във Варна или в България се предлагат индтрументи от тази марка. Ако има и нещо online ще е още по-добре.
shotik - майстор
Не знам какво търсиш, но аз от бормашина на тази марка не съм доволен.
Беше с куфарче и комплекта съдържаше свредла за метал, които бяха по меки от алуминий и се сгънаха под прав ъгъл, някъде във форума съм писал,но отдавна . Свредлата с видиеви пластини не можеха да пробиват бетон, а машината три пъти и сменяха ключа, като счупиха и палчето за законтряне на положение вибрация. Леглото на втулката на оста на патронника се разби и сега оста хлопа , навивам тиксо за да уплътня и така почти през година. За точни отвори не мога да я ползвам ,ползвам я предимно за почистване на ръжда или боя ,като монтирам телена четка.
Чираче - майстор
До колкото знам, това е холандска марка. Преди години си купих електрически такер на Кинзо. Работи известно време, но много малко, и отказа. Наложи се да се преработи електрониката, по български. И от тогава не е спрял. Но и не съм го ползвал много от тогава. Някъде имам преработената схема.

Прикачен файл

Tel-bod  KINZO.jpg
Tel-bod KINZO.jpg (27.4 KиБ) Видяна 1542 пъти
lov - майстор
Чираче написа:
До колкото знам, това е холандска марка. Преди години си купих електрически такер на Кинзо. Работи известно време, но много малко, и отказа. Наложи се да се преработи електрониката, по български. И от тогава не е спрял. Но и не съм го ползвал много от тогава. Някъде имам преработената схема.
А давай бързо схемата :wink: че имам два подобни такера и спусъците са им заминали. Бях пуснал даже тема във форума ама никой не отговори. А елементите на платката са с изтрити надписи и те така си стоят разглобени.

Иначе имам един каналорезач от същата марка. Писна ми да го ремонтирам и си купих нов от лидълските. райдърските китайчета са с по добро качество.
radius - майстор
То като гледам лепенката е ебаси марката.
Чираче - майстор
lov написа:
Чираче написа:
А давай бързо схемата :wink: че имам два подобни такера и спусъците са им заминали. Бях пуснал даже тема във форума ама никой не отговори. А елементите на платката са с изтрити надписи и те така си стоят разглобени.

Иначе имам един каналорезач от същата марка. Писна ми да го ремонтирам и си купих нов от лидълските. райдърските китайчета са с по добро качество.
Проблема не е в спусъците, а в електроникятя вътре. Скоро се местих, и не намирам схемата. Явно е в стария компютър, но не съм го включвал отдавна. Стои си някъде в кашон. Когато открия схемата, ще я постна. Даже си правих нови ударни планки за резерв, термообработени, шлайфани, и доста по-голяма твърдост от оригиналната.
lov - майстор
Чираче написа:
Проблема не е в спусъците, а в електроникятя вътре. Скоро се местих, и не намирам схемата. Явно е в стария компютър, но не съм го включвал отдавна. Стои си някъде в кашон. Когато открия схемата, ще я постна. Даже си правих нови ударни планки за резерв, термообработени, шлайфани, и доста по-голяма твърдост от оригиналната.
Да точно в платката е. Аз първо си помислих че е заминал тиристора но той се оказа здрав. Има едно паяче на платката ама така и не разгадах какво има вътре щото без никаква маркировка. За това пуснах и темата някой дано подскаже някаква подобна схемичка да има от де да започна щото в нета така и не намерих. Някакъв чакащ мултивибратор е ама не ми се преоткриваше америка.
Ще почакам дано се сетиш за мен ама така както са разглобени няма да изкарат много и после може да им няма половината части :lol:
Чираче - майстор
Знам, че я имам схемата. Не съм я изхвърлил. Лошото е, че не се сещам къде да я търся. Прави ми я специалист по електроника. Заедно с ремонта на такера.

Тема "Инструменти Kinzo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: