Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kipu67 - напреднал
Не мисля че идеята е нова, но ми се наби в ума преди няколко дни докато четях за POWER WALL на ТЕСЛА.
Един от начините е да се зарежда от нощната "евтина" енергия и да я разходваме през деня.
Направих скромни изчисления на фона на моята консумация и излиза че ако "изразходвам само нощна енергия"
сметката ми от 130 лв ще падне на 80 лв.
Изразходвам средно дневно около 20-25 kW/h .
Някой има ли информация как може да стане това и какво е необходимо освен инвертор, зарядно и управление?
Има ли някъде такава система.
Следващата възможна стъпка е соларно зареждане, но това после , а и за него има доста литература ! :axe:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Акумулатор?
kipu67 - напреднал
Така де , с акумулатори трябва да е! Но има и други джаджи !
Пък и самото свързване към мрежата вероятно си е специфично !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Понеже не просто си бъбриш, а си правиш някакви изчисления. Погледни моля те, за акумулатори.
Колко побира, време на пълнене, време на празнене, продължителност на живот, цена
infomar
Ако живееш във висок блок, опъваш едно въже от едната му страна и нощем повдигаш с редуктор една тежест от порядъка на 2-3 тона. През деня я оставяш свободно да пада и да ти върти генератор на ток.
Ще имаш загуби .... но е друг вид "акумулатор" :?
maleeeestrax - специалист
ЕЙ хора прочетете човека какво ви пише--той изразходва 25 киловата на час което ще рече че може да вдигне тежест и 20 тона която да му акумулира енергия и сметката за ток му е 25киловата по 24 часа по 30 дни са 18 000 киловата или 3 240 лв. :rock:
Leon - специалист
maleeeestrax написа:
... --той изразходва 25 киловата на час....
Я ... пак!

:?

"Изразходвам средно дневно около 20-25 kW/h ."
tsenkov - специалист
Какво да четем?Глупости на търкалета! КПД на зарядното 0,9, КПД на акумолатора 0,9 , КПД на инвертора 0,9 . Общо 0,9х0,9х0,9 равно 0,729. Което обезмисля цялата гимнастика.Не съм стигнал до цената на акумолатора - тягов за електрокар около 6000лв и за колко години ще се изтощи и колко ще струва на ден.
kipu67 - напреднал
tsenkov написа:
Какво да четем?Глупости на търкалета! КПД на зарядното 0,9, КПД на акумолатора 0,9 , КПД на инвертора 0,9 . Общо 0,9х0,9х0,9 равно 0,729. Което обезмисля цялата гимнастика.
Да грубата сметка показва горе долу това, но щом го правят хората значи има ефект.
Ако обърнете внимание в началото казах от къде идва идеята или по точно замисъла е заимстван.
Ако държите ще намеря линкъ към клипа и ще го постна.
Въпроса е да се направят разчети.
А иначе посочените 25 kW са на денонощие. Все пак става въпрос за еднофамирна къща.
krasi92 - майстор
И кабели да не пропуснеш да купиш щото Тесла е могъл да пренася енергия по ви фи ама на теб едва ли ще ти се отдаде.

Тема "Съхраняване на енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: