Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vladko33 - специалист
Здравейте, решил съм да си направя кутия на ремаркето, която да монтирам в предната му части да служи за разнасяне на мото екипировката- ботуши , ризница, каска и др.... сравнително леки товари до около 20кг. общо. В прикачения файл съм посочил примерна такава, заедно с размерите, които са ми необходими.

Тъй като нямам възможност за заварки, съм се спрял на алуминий , като снадките мисля да правя с нитове. Засега идеята ми е да направя един скелет от Г -образен алуминиев профил , който да облеча с алуминиева ламарина , примерно с дебелина 1мм. (моля за съвет от къде в София да купя такъв профил, каква ширина да ползвам , както и дали се предлага такъв, различен от 90 градусов,)
Мисля да сложа поне 4 панти , а за заключването ще измисля някаква външна планка с катинар.
Целта ми е кутията да е максимално олекотена, но и сравнително надеждна. Ще се радвам на вашите съвети, както за материалите, така и за други възможни конструктивни решения.

Прикачен файл

qu6022_800 (1).jpg
qu6022_800 (1).jpg (74.92 KиБ) Видяна 1248 пъти
maleeeestrax - специалист
Влез в сайта на Ташев Галвинг и виж какво имат http://tashev-galving.com/images/items/ ... %20132.jpg :rock:
velsi - Почетен майстор
Според мене си направи точен чертеж, от него си свали разгъвката, купи си ламарина, изрежи я и я занеси някъде да ти я сгънат на абкант. После може, където е нужно да подсилиш с някоя планка. Това с конструкция от профили и обличане с нитов хем ще излезе по-скъпо, хем ще е с не толкова добър външен вид. Така бих постъпил аз.
nikolson - майстор
Фирмите за направа на ел. табла правят "ванички" от стоманена ламарина до 1.2 мм. С алумиева също ще стане. Две такива за дъно и капак. СтранЍците, от същия материал, не мисля че е необходима рифелова, може и гладка, според мен.
Е, най евтино е военен сандък (сандъци).

Тема "Съвети за изработка на кутия за ремарке" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: