Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dob4ii - специалист
Здравейте, ще се захващам да си правя гараж.. Целта е гараж 8х5метра, максимално бързо да го направя и с по-малко средства. Общо взето конструкцията ми е ясна, ще използвам тръби за колони, винкели и правоъгълни кухи профили, за покрив - покривна ламарина, тях ги имам. Та въпроса ми е от какво да направя стените, дървени ребра + осб, дървени ребра + магнезиеви плоскости или нещо друго(термопанелите ми идват скъпо). Не ми се зида с блокчета и прочие. Целта е да стане бързо гаража, а в последствие ще сложа гипсокартон отвътре, стиропор(ако го правя с осб) отвън и т.н. Също така отдолу е пръст в момента, 10см бетон с армировка дали ще стигнат да не се напука. Приемам всякакви съвети.
maleeeestrax - специалист
Под стените си направи един бетонен пояс 30на 30 армиран а ОСБ-то не е точно за стени защото трудно ще го защитиш от водата.Конструкцията можеш да я направиш по тоя начин но за стените има едни циментови плоскости /приличат на гипскартон/. :rock:
Чираче - майстор
И покрива, и стените можеш да ги направиш от поцинкована L-T ламарина. Излиза около 7 лв/м, като покрива 0,73 м². Впоследствие минерална вата, гипскартон и окачен таван. Задължително направи канал.
dob4ii - специалист
Канал ще има, то това е една от основните причини за гаража. Ако направя стените от лт ламарина, после ще мога ли да ги изолирам с стиропор и да го замажа с минерална мазилка примерно, да придобие някакъв вид отвън. Как става захващането на на стиропор към ламарина.
Hoвoceлckи - майстор
Стиропор за ламарина - не знам, но се сещам за ГК като предстенна обшивка?
nikolson - майстор
Прикачен файл:
fibercement.PNG
...........................
Цената беше 15 лв/м2 до скоро. Ще спестиш от външни покрития. ОСБ- [-X

Тема "Направа на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: