Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
xnikolanx - напреднал
Здравейте искам да изработя един грил за артистичнни цели, ще снимаме филм с канибали в който ще въртим човек на грил. Не питайте, такъв е сценария. И търсим евтин вариант да изработим грил от някакви дървета или метални пръчки, или и аз не знам какво.. Бюджета ни е едва 50лв. Това няма да е истински грил, просто трябва да прилича на грил. Иска ми се да може да се върти човека, но това сигурно ще оскъпи много :?

Моля за идеи как да станат нещата :?:

P.S. ако се направи от дърво може да се облече в станиол.
Илчо Илиев - майстор
Този грил трябва ли да се върти сам или ще го въртите на ръка, това е определящо и като конструкция и като цена...
Ако ще се върти на ръка, може да стане и за под 50лв...

Това е един вариант-
Прикачен файл:
photo_verybig_1280956.jpg

Друг вариант е -два кола с чатали и напречен,като на напречния се монтира късо парче,да стане като манивела,за по-лесно въртене...
Порови из нета,идеи има бол,но търси чеверме,а не грил...
p.v.x - майстор
Гледай филма , Карибски пирати...Сандъкът на мъртвеца. :rock:
xnikolanx написа:
Не питайте,
Няма да питаме... :-D :lol: :lol:
xnikolanx - напреднал
Илчо Илиев написа:
Този грил трябва ли да се върти сам или ще го въртите на ръка, това е определящо и като конструкция и като цена...
Ако ще се върти на ръка, може да стане и за под 50лв...

Това е един вариант-
Прикачен файл:
photo_verybig_1280956.jpg

Друг вариант е -два кола с чатали и напречен,като на напречния се монтира късо парче,да стане като манивела,за по-лесно въртене...
Порови из нета,идеи има бол,но търси чеверме,а не грил...
Eвала брат!!!! Голям си!! Чеверме ще ми свърше идеална работа! Не е проблем човека да върти чевермето та хем ще изглежда по варварски (филма е за канибали!) :axe: хем по-евтино!! :D Само моля те обясни ми технологията , как ще се върти от човек, при положение че е завързан 60килограмов труп на него? Смисъл как 1 човек ще може да го завърта от време на време? /гледах много в нета ама не намирам това със завъртането как може да стане/
ivanovbg - майстор
Ми шиша се забива и е горе долу добре балансиран. Не е проблем въртенето. Иначе може да се спретне едно колело от едната страна за да е по лесно.
Илчо Илиев - майстор
Абе то аз ще ти обесня,но във вашия случай ще е по-сложно...
По принцип тежестта не е проблем, а баланса..
Когато се пече агне/заек/пиле, шиша се промушва през трупа така,че да може да се балансира ,но при вас няма как да стане, на ''агнето'' няма да му се отрази добре..
Има варианти, остава вие да си прецените кои ще са подходящи..
Единия вариант е да използвате кукла...
Друг вариант е да вържете двама на кола
За да е по-лесно въртенето на кола трябва да се направи в единия край така-
Прикачен файл:
39913131_3_585x461_prodavam-manivela-avtoaksesoari-konsumativi.jpg
39913131_3_585x461_prodavam-manivela-avtoaksesoari-konsumativi.jpg (15.68 KиБ) Видяна 3711 пъти
Трябва да видите някой дърводелец да ви го направи,ако вие не можете

Има вариант и с колело,но според мен няма да изглежда автентично
Такъв кол, с такава форма в края може да се намери из гората,но трябва да се търси...
MamaMy - майстор
Не е задължително да е с тази форма. Намирате кол с чатал на края. На чатала връзвате Г образна пръчка с помощта на лико. Ще изглежда съвсем автентично. :)
xnikolanx - напреднал
Добре де относно тоз проклет баланс няма лида си реша проблема ако намера едно дебело дръво с радиус 7-8см или диаметър 15 и да вържа на него девойката която ще връзваме и с помоща на боргия да издълбаем вутре една дупчица(не у девойката , у средата на дръвото) и да забием тая теобразна Г, мууушшш вътре в дръвото и с некво лепило и запълващ материал да затегнем здраво. Тук е момента да кажете какъв материал да запълвам? цимент? некво лепило? и откъде да купя Г-то? Не мога ли да купя един пернишки винкел и да ползвам за Г? Или няква метална Г-образна тръба от железарията?

Конструкцията на чевермето може ли да е подобно на "магаре" за строителство? Като съответноот горе се върти дървото ?

Едни две такива големи, масивни Y-образни дървета ако мога да намеря някъде, като на снимката: http://media.snimka.bg/3371/012997352.jpg?r=0 и отгоре едно дебело дръво мога да поставя на тях което да се върти свободно.

Някаква идея от къде моога да намеря масивните Y-образни дървета? :|

Или в железариите да продават такива Y-образни метални неща, па били те и къси?
Последна промяна от xnikolanx на нед апр 24, 2016 8:22 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Така няма да може да се завърти.....трябва да се измисли как ще се закрепи човека към кола та да се завърта заедно с него :!: .

ПП......що не ползвате казан и го варете завалията :lol: ...или сценария не позволява :-D
xnikolanx - напреднал
gogo7777 написа:
Така няма да може да се завърти.....трябва да се измисли как ще се закрепи човека към кола та да се завърта заедно с него :!: .

ПП......що не ползвате казан и го варете завалията :lol: ...или сценария не позволява :-D
не можем да пипаме сценария :(
От къде можем да намерим Y-образни дървета или има ли такива Y-образни метални неща в железариите?

Тема "Евтин начин за изработка на грил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: