• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте!Ако може да ми помогнете със съвет.Майка ми живее в една много стара къща (още от баба ми) и къщата е в окаяно състояние! Искаме да я стегнем с ограничени средства :sad: .Искам да залеем старите плочки пред къщата за да стане равно и гладко.Старите плочки са хлътнали и даже липсват на места и ако може да ми помогнете с какво точно да го направя.Другият ми въпрос е за стените вкъщи.В спалнята е като пръскана мазилка искаме да изравним и да сложим тапети,но как и с какво?! Четох за гипсова мазилка и варо-циментова?Не знам как да процедирам.Ще съм много благодарна ако някой ме насочи
iliya_i - майстор
За да станат равни плочките трябва да се извадят. Сипва се допълнително пясък (или каменно брашно). Счупените ги заменяте с нови (втора употреба). Фугират се с рядък разтвор цимент/пясък 1/3.
А за стените - грунд и шпакловка. Ако има подпухнали места, предварително се изчукват до здраво.
Благодаря,но ние не искаме плочки да имаме.Нещо друго не става ли?А стените преди грунда трябва ли да се изравняват или така върху старата боя грунд и шпакловка? :?
iliya_i - майстор
Алтернативата е изливане на бетон поне 6 см с арматурна мрежа. За стените грунда се манася върху мазилката,за да заздрави сцеплението със шпакловката. По-евтин вариант,вместо тапети е да се боядиса със бюджетна боя, като се запази релефният ефект на пръсканата мазилка. Напр. Мефисто, за 2 ръце излиза около 0.80 лева/кв. м. Тапетите са по-скъпи, а като се добави и шпакловката...
http://www.gsstroimarket.bg/view/7395.html Този става ли? И имам бъркалка и бормашина с тях става ли да се бърка?Също така и къщата едната част е камък нагоре е тухла там как да процедираме?
iliya_i - майстор
Разход: от 1 торба (25 кг) се получават ок. 12,5 л пресен разтвор (1,25 м2/1 см дебелина)
Колко кв. м ще правите? сметни го при 8см средна дебелина колко торби трябват. Това е за ремонт на стари бетонови елементи. Ако ти трябват до 1 куб.м.може да се бърка на място и на ръка (4-6 здрави ръце). Ако е повече, с миксер от бетоновия възел.
Ами трябва ми за една пътечка от желязната врата до входа широка около 80 см и към4-5м дълга
chapara - майстор
Andri01 написа:
Господин Чапара.
Какво за мен :? :cool: :-D
chapara написа:
Andri01 написа:
Господин Чапара.
Какво за мен :? :cool: :-D

Ами и аз не знам какво точно?Тук не става въпрос за фаянс а за външни плочки пред къща?И все пак ако можете да дадете едно мнение няма да ми е излишно.
  • 1
  • 2

Тема "Реформа на старите плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: