Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Майстора ми боядиса с латекс, без да е изгладил добре стената и сега дефектите се виждат. Как може да се оправи това сега?
toni_g79 - специалист
с нов майстор
maleeeestrax - специалист
1 .С релефен латекс
2.Убийййство на майстора което няма да поправи стените :rock:
А новия майстор как може да го оправи? Може ли да се махне латекса със шлайф или нещо подобно и да се поправят нещата?
maleeeestrax - специалист
Може да се шлайфа докато се заглади не е необходимо сваляне на стария латекс а може и нова шпакловка. :rock:
profesionalist_wood - майстор
Хм,в стаята ми беше боядисвана с бял латекс, след време се появиха миниатюрни пукнатини и решавам да я боядисам пак и да нарисувам оранжеви ивици,бре гледам започват да си личат дефекти на мазилката където съм я боядисал оранжево и си личеше къде е подмазвано в опит да скрият пукнатините от незнаен майстор ,псувах яко и наново я шпакловах с гипсова замазка и яко шлайфане с шкурка и стана идеално гладка.В дугите стаи латекса успя да скрие пукнатините след няколко ръце. Латекса е Дисповит
nikolov333 - майстор
А какво е осветлението в стаята? Питам защото, ако е с насочено лед осветление към стените, нещата много трудно ще станат приятни за гледане.. Ако е така, наистина е по-добре да помислиш за по-груба матова или релефна боя, понеже съм правил такива поправки със шлайфане в къщи..панаира е доста сериозен, а ефекта може и да не си струва мъките. :drinkers:
Благодаря на всички, които се включиха и ми дадоха съвет. Аз съм жена и сама се оправям с тези неща в момента и не ми е лесно.Става въпрос за коридор, и по-точно стената, на която е външната врата. Там има ел. табло , ключове и др. такива и там си е оставил ръцете като цяло. А латекса е тефлон сатен на Аквис. Ще пробвам със шлайфане, ако не ще накарам майстора да свали и да направи нова шпакловка. Стената не е голяма, но е грозно. Другите стени за радост са добре.
mupk0 - специалист
А аз ако може да запитам...някой знае ли дали латекса хваща върху EPS ? Говоря залепен EPS и директно върху него латекс без шпакловка.

Тема "Латекс върху грапава стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: