• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
la_bamz - специалист
Здравейте, имам един стар материал от орех. Реших да го направя на маса. като първо бях решил да е маса тип решетка, с разтояние между дъските. Но днес като ги подредих и ми се стори, че по-красиво ще стане ако го направя цял плота. Ето снимки и на двата вариянта, съжалявам за лошото качество :
Прикачен файл:
Photo0022.jpg
Прикачен файл:
Photo0021.jpg
Прикачен файл:
Photo0019.jpg
Прикачен файл:
Photo0017.jpg
Върпсът ми е кой от двата варианта ще е по-издражлив, ще се ползва под навес, без прака светлина и достъп от валежи. Мился да го мина с маслко и след това 4-5 ръже лак с прешкурване.

Благодаря за отделеното време !
Чираче - майстор
Аз бих предпочел тип решетка, с разстояние между отделните дъски до 1 см, равномерно. Ако е направена професионално, ще е вечна.
torbalan - Дървен философ
Ако ще го минаваш с масло - не ти трябва лак. Само достатъчно масло.

Лично на мен повече ми харесва, когато е плътно и няма разстояния... Ма то въпрос на вкус :)
maleeeestrax - специалист
Ако ще слепваш плота да е цял трябва така да е закрепен че да може да мърда в ширина в противен случай ще се сцепи.По добре прави с разстояние. :rock:
romanpm - майстор
Красотата на масивната маса е в плътно лепения плот ! Аз имам тригодишна маса от дъб и не е пукнал никъде защото е правен както трябва ! А ако ще правиш лятна маса от летвички си сложи пластмасова в която като се спъне някой събаря всичко :wink:
la_bamz - специалист
Защо ми е преместена темата тук ? Написах я в дърводелство защото очаквам по "специализирани" отговори там.

romanpm : Ами нямам друг материал ... само 20-тина летчики 3/6.3/168 см
maleeeestrax : Отскоро си направих прособление за длабове и така лепя. Отдолу краката ще са метални и мисля плота да ляга на метална рамка, там ще е закрепен плота.
torbalan: Искам да сложа лак защото върху масата ще има доста често поставени мокри предмети. Дали с масло ще е достатъчно да изолира от водата. Маслото го слагам за да се почертае фладера на дървото
Чираче : Професионално най вероятно с моите знания не мога да я направя, но май на там отиват нещата да е с решетка, повечето хора които съм попитал казват че така по ще подхожда. На мен обаче повече си ми харесва целяи плот.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
la_bamz написа:
Защо ми е преместена темата тук ? Написах я в дърводелство защото очаквам по "специализирани" отговори там.

....
Изненадааа :lol:

Забавно е да има 2-3 мм между летвите
За лака не мога да помогна, аз обичам употебявани маси
Ако ще лакираш, накрая полирай с 2000 и много вода

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (8.47 KиБ) Видяна 1392 пъти
maleeeestrax - специалист
Господин la_bamz чета срещу моят ник думи които не съм казал.Ще те помоля да се извиниш!!!! :rock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
maleeeestrax написа:
Господин la_bamz чета срещу моят ник думи които не съм казал.Ще те помоля да се извиниш!!!! :rock:
Смени дилъра, човекът явно ти отговаря, не те цитира, естествено , не си ги казал :-D
Ей ги дей ги плюсовете на грамотното писане...
p.v.x - майстор
la_bamz написа:
На мен обаче повече си ми харесва целяи плот.
Нещо се напрегна , хубавата темичка.

И на мен по ми харесва целия плот.По малко ръбчета , по малка контактна повърхност спрямо атмосферните влияния. Ако е изпълнена правилно , и материала е сух , не би трябвало да има проблеми с нацепването. :rock:

пп. Четена по друг начин , темата ми звучи - За бога , помагайте братя , че маса без хора , не става за ядене и пиене. :-D
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: