Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
Отправям молба за съвет как да се закрепи плот за стена -плотът е от масив с дебелина 4 см и дължина 1-1,10 м. Идеята ми е да ползвам плотовете ( кухненските от Икеа ) за етажерка, маса без крака , който да се ползва за работно място с компютър и други принадлежности. Сама жена съм и мойстора , на който поставих задачата ме убеждава , че е невъзможно поради голямата тежест на плота. Приемам съвети и за варианти с орнаментни подходящи подпори ако това е вариант и ме насочите какви да търся.
Благодаря предварително на всички, които ме ориентират.
p.v.x - майстор
gerido написа:
Приемам съвети и за варианти с орнаментни подходящи подпори ако това е вариант и ме насочите какви да търся.

http://www.mebelibanko.com/%D0%A2%D1%80 ... B0-%D0%907

+ Това.

http://www.ikea.bg/kitchen-and-applianc ... 409/21540/
maleeeestrax - специалист
Прав е човека че е трудно.Ако искаш да стане здраво трябва да му сложиш 2 диагонала ако не искаш крака или две стоманени въжета от тавана и може и за декорация да ги ползваш :rock:
zdravcho - специалист
Я пак че малко обърках - искаш да си вземеш само плот/плотове от Икеа и да ги закрепиш някъде в стаята към стената, така че да стане работна маса/бюро? И това без да има крака, за да не пречат?
horgasz - специалист
Ако правилно съм разбрал въпроса на колежката, с нещо ТАКОВА би трябвало да стане (линка е примерен). Трябва само да се съобразят размерите и товароносимостта на елементите.
zdravcho - специалист
horgasz написа:
Ако правилно съм разбрал въпроса на колежката, с нещо ТАКОВА би трябвало да стане (линка е примерен). Трябва само да се съобразят размерите и товароносимостта на елементите.
...или да се обърне към някой железар да и изработи точно като за целта такива подпорки и да ги докара на фаца - примерно ковано желязо. Не е не възможно. Явно на човека не му се занимава.
8180 - майстор
Колегите нагоре дадоха работещи решения, НО мисля че трябва да се спомене нещо за стената.

Тема "Закрепване плот за стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: