• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Qnko21 - помощник
Здравеите колеги ! Искъм да ви попитам за една моя идея за подарак на един приятел . Смисала е че ще му подаря поставка за чаши върху шишето с виното. Направих си чертеж . И се чуда дали ще ме посъветвате как да взема точния размер на гърлото на бутилката. :o :?

Прикачен файл

IMG_20161101_184050.jpg
zdravcho - специалист
По принцип вземам бутилката и меря с шублера или линийката! В случая не знам, защото поне аз не ти разбирам идеята. Каква ще е тая стойка, какво ще представлява, къде в схемата са чашите и къде бутилката....?
naB4o - специалист
Аз разбирам дървото да се наниже на бутилката и на него да си висят и чашите? И един вид все едно е като въртележка?!
Има различни бутилки за вино, като мога да премеря на моята стойка какъв размер са сложили за универсален размер. Стойката е широка от едната страна и по-тясна и по ниска от другата и си висят бутилките, заклещени от към гърлото.
Qnko21 - помощник
Да колега точно това е което каза . Кажи размера ако не те затруднява да знам с каква фреза да приготвя . Благодаря ти !! Пс: ако може и снимка да споделиш .
p.v.x - майстор
Виж и тази стойка e-kak.info/forum/viewtopic.php?f=417&t=3071&p=19904#p19904
Също е много интересна.
Правил я е Георги Иванов (Алцек).
gnt69 - майстор
Qnko21 написа:
Здравеите колеги ! Искъм да ви попитам за една моя идея за подарак на един приятел . Смисала е че ще му подаря поставка за чаши върху шишето с виното. Направих си чертеж . И се чуда дали ще ме посъветвате как да взема точния размер на гърлото на бутилката. :o :?
Направи го от картон. ако не стане от първия път картона е без пари от втория от третия път ще се получи дупката която искаш.
zdravcho - специалист
Нещо такова ли ти е идеята
Прикачен файл:
stoika.jpg
stoika.jpg (66.59 KиБ) Видяна 1626 пъти
naB4o - специалист
Нещо такова, малкият отвор е 37-38 мм
Успех.

Прикачен файл

IMG_20161102_100401_1478073857771.jpg
Qnko21 - помощник
zdravcho написа:
Нещо такова ли ти е идеята
Прикачен файл:
stoika.jpg

Да това мо е идеята . И как да взема точния размер за да легне и да не мърда.
.
  • 1
  • 2

Тема "Как да взема този размер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: