• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Здравейте колеги скоро бях направил една къща за куче и съм я грундирал и лакирал но не съм наясно как да довърша покрива спрял съм се на битумни керемиди но хал хабер си нямам от тях как се поставят и прочия под тях слага ли се нещо друго или да се маже с нещо и накрая самите битумни керемиди гледам че са някакви парчета на около 20см на 100 см не съм сигурен За размерите така ми се стори ме са като ги гледах в бриколаж. Ще съм ви много благодарен тъй като в нета и клипове нещо не ми стана ясно

Прикачен файл

IMG_1122.JPG
angelfilev - специалист
enviro написа:
Здравейте колеги скоро бях направил една къща за куче и съм я грундирал и лакирал но не съм наясно как да довърша покрива спрял съм се на битумни керемиди но хал хабер си нямам от тях как се поставят и прочия под тях слага ли се нещо друго или да се маже с нещо и накрая самите битумни керемиди гледам че са някакви парчета на около 20см на 100 см не съм сигурен За размерите така ми се стори ме са като ги гледах в бриколаж. Ще съм ви много благодарен тъй като в нета и клипове нещо не ми стана ясно
Кой клип гледа? Покажи го! Покажи какво точно не ти стана ясно. Не е сложно и има много указания. Миналата есен направих 120 кв.м покрив сам, без да съм го правил преди и без ничия помощ. Сигурен съм, че можеш.
enviro - специалист
И аз си мисля че ще успея просто не ми е ясно трябва ли да се маже нещо отдолу или да се слага някакво фолио както на покривите на къщите и при слагаме на самите битумни керемиди направят ли се с горелка нещо или не имат също някаква лента която се лепи на самите керемиди кога и как се залепя тя и пирони май се слагат ? Другия вариант е да купя два листа и да ми служат за проба и да видя какво ще стане и ако не се получи да слагам два листа ламарина и да не се занимавам с други неща. :D :?
Монтажник - специалист
По технология под битумните керемиди, които ще бъдат полагани върху дъсчена обшивка трябва да се грундира с битумен грунд,след което да се положи чрез газопламъчно заваряване воалит без посипка(примерно 3мм.).На пакетите би трябвало да има упътване за монтажа на бит. керемиди елементарно е всеки би се справил.Ако твърдо си се спрял на тях е препоръчително да се монтират при възможно най-високи температури тъй като само тогава залепват отлично.За монтажа на керемидите си има и специални гвоздеи с широка глава, имай предвид че не трябва да са по дълги отколкото е дебела дървената обшивка на покрива за да не стърчат отдолу.

Тъй като покривът на колибата е доста стръмен, компромисен вариант е да монтираш само бит. керемиди - едва ли ще протече, но отново е важно температурите да са по височки.
angelfilev - специалист
enviro написа:
И аз си мисля че ще успея просто не ми е ясно трябва ли да се маже нещо отдолу или да се слага някакво фолио както на покривите на къщите и при слагаме на самите битумни керемиди направят ли се с горелка нещо или не имат също някаква лента която се лепи на самите керемиди кога и как се залепя тя и пирони май се слагат ? Другия вариант е да купя два листа и да ми служат за проба и да видя какво ще стане и ако не се получи да слагам два листа ламарина и да не се занимавам с други неща. :D :?
Ако искаш да ти е красиво варианта е битумни керемиди.
Трябва да има някаква основа от дъски или плоскости. Маже се с четка с битумен грунд. Хареса ми такъв на водна основа. 5 кг струват около 10-12лв вече не помня. Стигат за 20-30 кв.м , но може да има и по-малко опаковки. Засъхва бързо и стои лепкаво.
Ако основата е равна от плоскости можеш да почнеш направо с битумни керемиди. Ако е от дъски и се разминават с по наколко милиметра е добре да поставиш мембрана без посипка. За кучешка къщурка и 2 мм става. Ако я залепиш с горелка е по-добре, но и без нея ще се залепи. Проблем е, че ще ти хартиса, обикновено рулото е 10 кв.м.
Следват битумните керемиди. Един пакет е около 3 кв.м. На опаковката има указание.
Трябва да обмислиш калканите и стрехите. Предлагат се фасонни ламарини, но не съм сигурен, че си заслужава за кукешка къщурка.
Нужно ще ти е още битумно лепило да уплътниш крайните листове отстрани и на билото. 4-5 лв една опаковка е предостатъчна.
Последно 1кг пирони х25мм с широки глави е предостатъчно.
За кучешка къщурка не купувай битумни керемиди с 20 години гаранция, стават и евтини.
enviro - специалист
Много благодаря покривът е направен от ламперия и е равна но съм я грундирал и лакирал надявам се да не е проблем, ще видя за битумен грунд и само битумни керемиди и ще опитам но в такъв случай ще изчакам времето да стане по топло преди да съм го окипазил. :D
olelemaiko - специалист
Най важното.

Набави си Г-е образни профили-чета. Ако има откъде да си намериш от цветен метал , е най добре. Има ги.За первази , за чела на стъпала и др.
Всеки един ъгъл , на стена , покрив , вратичка , и за всичко. Режеш на размер и захващаш с види-я. Един вид ги подсилваш-съхраняваш от износване.

пп.При вратичката , пода да не е равен.Захвани едно трупче на размер.Да не може да си избутва постелята на вънка.
enviro - специалист
olelemaiko написа:
Най важното.

Набави си Г-е образни профили-чета. Ако има откъде да си намериш от цветен метал , е най добре. Има ги.За первази , за чела на стъпала и др.
Всеки един ъгъл , на стена , покрив , вратичка , и за всичко. Режеш на размер и захващаш с види-я. Един вид ги подсилваш-съхраняваш от износване.

пп.При вратичката , пода да не е равен.Захвани едно трупче на размер.Да не може да си избутва постелята на вънка.
Много благодаря колега пода на вратичката не е равен около 3 см има праг но на снимката не си личи, но пак ще видя де и относно тези метални Г образни профили само на ъглите на покрива да сложа или че не ми стана много ясно :?

И малко ОФФ не ми в ясно трябва ли да я грундирам и лакирам от вътрешната страна къщичката? Щот още не съм я и завършил общо взето тъй като вътре долу по ъглите ще слагам силикон за дърво съм взел някъв специален уж
enviro - специалист
Интересува ме казахте че трябва да е топло за полагането на такъв вид керемиди мога ли да си помагам с пищова с горещ въздух. :D :?
angelfilev - специалист
enviro написа:
Интересува ме казахте че трябва да е топло за полагането на такъв вид керемиди мога ли да си помагам с пищова с горещ въздух. :D :?
Може но по-добре недей защото е излишно и може да направиш грешка. Достатъчно е да грее слънце и температура над около 15гр.
Покривчето ти е малко и изглежда много добре на снимката. Щом си го грундирал и лакирал смятам, че не е нужно нищо друго и направо можеш да ковеш битумни керемиди. Не е като да влачиш материали и инструменти на високо и да съобразяваш как да не се хлъзнеш.
Използвал съм битумно лепило Ceresit CS27 и ми хареса. Нужно ти е подобно за да залепиш отдолу, в страни и където прецениш.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: