Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
infomar
Изображение

Служи за захващане на засенчващата мрежа за проволка. Ако се направи от поцинкована ламарина, то как ще се захване мрежата за тях? С малки болчета 4мм.... нитове... :?
shotik - майстор
От вътрешна гума на камион , трактор ,фадрома, ако все още може да се намери, те са дебели и гъвкави .
lov - майстор
Не че не става да се направят но не си заслужава при условие че струват стотинки. Отделно едва ли ще успееш да постигнеш идеалния заместител. Малките шипчета вътре захващат отделните нишки на мрежата и така разпределят товара за да не се къса. Не помня от къде точно си ги поръчвах но имаше най различни модели. Беше магазин оранжерии мрежи против градушки и всякакви такива гъдели.
Тези например като се защипят после е много голям зор да се отворят и свалят от въжето. И като се прибира мрежата после е проблем че трябва да се прави заедно с въжето. Та има едни други които са само с кукичка на края която се захваща за въжето и лесно се маха после от него.
infomar
20 бр. са 6-7 лева.... ще ми трябват около50-60 бр.
Може би от ламарина,а от вътрешната страна по две гумички за да не приплъзва мрежата :?
lov - майстор
Предни я пост го пуснах малко по меко :) щот нали сме форум направи си сам. Не знам от къде си ги намерил на тези цени но по спомени дадох към 20 лева с доставката и накупих от всички модели по 20-на бройки а те са 5-6 вида. А тези които се слагат по средата на мрежата за подпорен колец бяха доста по скъпи.
А от ламарина ще се добиеш от работа за толкова много бройки и пак няма да станат както трябва. Всички ръбчета трябва да са полирани идеално защото веднага ще прорязва мрежата. Ще трябва и да се боядисат много добре. Отделно тези шипчета не знам как ще ги направиш щото без тях няма как да стане. Ще огънеш ламаринките и ще сложиш някаква гума ама трябва поне на 2-3 места да се стегнат за да стане както трябва. Айде идва ми на акъл да ползваш копчетата за гипсокартона. Но това което излезе от другата страна ще трябва да го резнеш с флекса и при тази найлонова мрежа не знам как ще я вардиш.
Де са рекли хората козата си сака пръч.

Тема "От какво да си направя подобни палнки за засенчваща мрежа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: