• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sokolov.91 - майстор
Здравейте.
Миналата година правих изолация само на първия етаж (от двуетажна къща) и завърших изолацията (последния горен ред ЕПС ) с ,,тапа'' от 2см. XPS и след това последва шпакловка (само на тапата) и течна гума на БОРО ( https://www.google.bg/search?q=aqua+sto ... 3lVexI0AYM: НЕ Е РЕКЛАМА!) Сега обаче ми изпадна фаянс без пари (чистка на гараж на комшия) от преди 40 години. Става дума за малки плочки 15х15см. (а изолацията ми е 10см,) бели и чистонови. Та, съшноста на въпроса ми е - с какво да залепя въпросните плочки върху тази течна гума за да няма проблеми по–нататък?
Благодаря предварително.
iliya_i - майстор
До колкото схванах, става въпрос за външна изолация. Тези плочки не са за външно приложение! Ще дадат бързо фира.
sokolov.91 - майстор
Течната гума по-добър завършек ли е от плочки макар и фаянсови?
iliya_i - майстор
sokolov.91 написа:
Течната гума по-добър завършек ли е от плочки макар и фаянсови?
Тези плочки не са мразоустойчиви. За 2-3 зими вода, студ, лед ще им видят работата! Цепят се на слоеве по дебелината.
Това имам впредвид.
maleeeestrax - специалист
А най-голямото предимство на тези плочки е че като са мокри или заснежени като стъпиш на тях и веднага те карат в Пирогов :rock:
sokolov.91 - майстор
Ясно. Няма да ги лепя на вън тогава тези плочки. Все пак въпроса ми си остава. Ако намеря гранитогрес с какво да го лепя върху течната гума? Някакво флекс лепило или?
sokolov.91 - майстор
stridata написа:
Силикон?
За силикон и аз си помислих. Има един силикон на Церезит за стъкло 5 и нещо лева. Доста е добър за на вън, но да лепя плочки със силикон ще ми дойде скъпичко.
maleeeestrax - специалист
Направи си една замазка със мрежа и лепи с обикновен теракол за външно. :rock:
stridata - специалист
Единственото за което трябва да помислиш е дали всичко на което ще се спреш може да се хване за гумата. Да не стане евтиното ми излезе скъпо! Щото и замазка с мрежа да направиш /което звучи най-смислено/ ако при една по-рязка разлика в температурата гумата поддаде, се сещай кво се случва със замазката. Изхождам от логиката, нямам опит с това и да не говоря глупости?
  • 1
  • 2

Тема "Плочки върху течна гума?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: