Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,
имам външно осветление с таймер,който от 1 месец вече не мога да настроя.Моля за помощ,ще съм много благодарна.Не мога да наглася нито в колко да се пускат лампите,нито в колко да се изключват.Това е таймера
Прикачен файл:
taimer.jpg
taimer.jpg (60.55 KиБ) Видяна 2170 пъти
preslav - майстор
Загледай се в сините дискове в дясно - това са пъпки, палчета или както там го определиш. Би трябвало да се издърпват за да управляват онова бялото, което е в дясно от символа за часовник. Кой диск е за включване и кой за изключване ще определиш опитно - издърпваш едната пъпка от единия син диск и друга пъпка през един час от другия диск. Въртиш на ръка черния диск, но само в посоката указана на него - наблюдаваш кой син диск включва и кой изключва. После е лесно - изтегляш пъпката срещу часа за включване и превърташ на ръка до часа за изключване където изтегляш пъпката на съответния диск. Сверяваш на ръка часовника и газ до ламарината. За коригиране на часа на включване и изключване прибираш пъпката, която сега задейстава вкл/изкл и изваждаш друга.
Левият (сив) плъзгач е за постоянно включено или постоянно изключено - както сега е поставен е за автоматично включване и изключване, но трябва да настроиш сините дискове и да свериш часовника - в дясно има стрелкичка, триъгълниче, което ти е ориентир.
radius - майстор
С малката корекция, че трябва да барнеш всички палци от часа до включване до часа на изключване.
Външно е таймер не е много добра идея, защото деня се мени постоянно ( а, направих откритие :lol: ), по-добре е с фотодатчик.
Тия връзки отзад силно ме притесняват.
preslav - майстор
radius написа:
С малката корекция, че трябва да барнеш всички палци от часа до включване до часа на изключване.
Външно е таймер не е много добра идея, защото деня се мени постоянно ( а, направих откритие :lol: ), по-добре е с фотодатчик.
Тия връзки отзад силно ме притесняват.
Съгласен - нека каже палци ли са, пъпки ли са, да бутне 2-3 и пак да снима.
Иначе връзките отзад са за смели хора - интересно защо този, който е монтирал релето не го е настроил.

Тема "Настройка на таймер за външно осветлени.ПОМОЩЩЩЩ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: