• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Може ли на помпа Вида 5 да се постави пресостат?
torbalan - Дървен философ
Номера е помпата да не изпуска...
Hoвoceлckи - майстор
... системата - клапанът, снадките, "охлювът", набивката. Аз имам монтирана под нивото на водоизточника и пълната херметизация фактически не е фатална, но това е частен случай :) Би ли споделил при теб каква идеята?
plamen6703 - майстор
Vasko10 написа:
Може пресостат, възвратен вентил и разширителен съд :) и много ядове след това с помпа "Вида" :wink:
torbalan - Дървен философ
Hoвoceлckи написа:
... системата - клапанът, снадките, "охлювът", набивката...
Така де, прав си...

То ако тръбите са железни, слагани преди 40 години (както е в къщата на баща ми), може и самите тръби някъде да са прокапали или снадките...

Теч не трябва да има никъде.
fbr - майстор
От пресостат до пресостат, балкан разлика. Първо измери с манометър, какво налягане прави Видата, и според него ще търсиш пресостата.
Hoвoceлckи написа:
... системата - клапанът, снадките, "охлювът", набивката. Аз имам монтирана под нивото на водоизточника и пълната херметизация фактически не е фатална, но това е частен случай :) Би ли споделил при теб каква идеята?
Ще тегли от кладенец 7 метра дълбочина,а ще качва до 3 метра височина.Помпата работи перфектно добре подържана,трифазна,нямам течове по помпата и по тръбите до смукатела.
plamen6703 написа:
Vasko10 написа:
Може пресостат, възвратен вентил и разширителен съд :) и много ядове след това с помпа "Вида" :wink:
Аз не съм много в час с качеството на марките ама баща ми напояваше с Вида 5 четири декара поне 20 годиини и знам ,че е сменил веднъж лагери и лоено въже няколко пъти!
LazarGanev - "Велик майстор"
Видата няма проблеми при продължителна работа - дет викаше покойния Тодор Колев - "хубаво свири, ама не може да почва". Ядовете са най-вече при старт - трябва ръчно да си поиграеш с обезвъздушаването. Като сложиш пресостат, ти автоматизираш процеса на тръгване, но липса човешкия фактор да обезвъздуши :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Вида 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: