Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

искам да си захраня директно видеорегистратора, който в момента взима ток от запалката. Искам да го вържа директно към кутията с бушоните и да си освободя запалката. За целта няма да мога да използвам адаптера за запалка, който конвертира от 12V в 5V и в момента търся някакво подобно нещо:

Изображение

Искам да е възможно най-сигурна системата, да не вземе да се подпали колата от калпаво китайско изпълнение... Това, което намерих до момента е този кит:
https://vikiwat.com/modul-dc-dc-konvert ... 3a-bg.html
Но не мога да му намеря правилна кутийка... Някой може ли да ми предложи вариант или за кутийка на този конвертор или друг конвертор? Търсих вече готов като горния, но не намирам в България, а и искам да знам, че има всички нужни защити и за това не ми се рискува да си взема китайски.

Благодаря!
Hoвoceлckи - майстор
Не разбирам защо не искаш да използаш същия адаптер? Просто го отваряш и въртре ти е "кита". Запояваш му две жички и си ги връзваш, където си искаш. При мен е през "це-ка" ключе. Можеш да ползваш същата "кутийка", можеш и някаква друга малка, а може да си стои някъде платчицата и без никаква кутийка.
ig_ivanov - специалист
Аз ползвам ето такава платчица. Сложил съм я в плафона и не ми обикалят кабели по тапицерията. Трябва предварително да се настрой напрежението с тримерчето, но има и такива с фиксирани 5В.
DundyTheCroc - майстор
Колко ампера е оригиналния адаптер на регистратора?
Китайската платка, която си намерил, принципно си работи добре до 1А, обаче не е много стабилна температурно, а тримера е от най-долно качество и понякога си губи зададеното напрежение.
Иначе кутийката я има в Алито за по 2 долара, колко е сигурна божа работа.

Тема "Директно захранване на видеорегистратор от автомобила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: