Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Linux-Code - специалист
Купих нов хладилник, марка INDESIT, модел NCAA 55. След като разопаковах хладилника от стириопора, и го поставих, хладилника стои наклонен назад, и то доста очебиещо. Накрая се оказа че на задните му крака липсват шайбите които се навиват на самите крака, за да се нивелира. Иначе на предните му крака от към вратата на хладилника си стоят. Хладилника е в гаранция цели 3 години, но едва ли ще искат да ми го сменят с нов хладилник, само заради едни навиващи се шайби на задните крака... Не знам дали по железариите има точно същите навиващи се крачета... Магазина от който купих хладилника е "Зора". Нека някой да даде съвет.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Искай си шайбите от Зора, щом е непълна окомплектовката
:-D
А сигурен ли си, че трябват още крачета, пробва ли да обереш с предните?
maleeeestrax - специалист
Много от марките хладилници имат нивелационни крака само отпред.Да не бъркаш нещо с тия шайби? :rock:
toshetozaz - специалист
maleeeestrax написа:
Много от марките хладилници имат нивелационни крака само отпред.Да не бъркаш нещо с тия шайби? :rock:
Точно така.
miliad - майстор
В магазините за мебелен обков има подходящи. Стъпки с винт, резбата е М6 мисля.
Сменял съм, стават.
crez - майстор
Ми то,май компресорните хладилници не се нивелират,за каква им е нивелация там хладилния агент е под налягане. Нивелация се прави на хладилници с нагревател.При компресорните се прави така че като отвориш вратата после сама да се затвори,т.е наклон назад.
Chefo77 - майстор
Хладилникът е голям, най-вероятно отзад трябва да е на колела, съответно се нивелира само отпред. Но въпреки това иди до Зора, огледай другите хладилници и ги насмети, ако ти ги няма колелата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не знам конкретния хладилник, но по принцип, домашните хладилници са направени така, че сама домакиня да се справи с пускането му в експлоатация. Демек, нямат връткавини изотзад. Бутвам го на мястото му, навеждам се и врътвам лявото и/или дясното краче и това е
preslav - майстор
http://www.indesit.com/_pdf/booklets/02 ... 812_GB.pdf
Според тази инструкция само едното краче подлежи на корекция - провери си нивелацията на пода!
krasi92 - майстор
Хладилника трябва да е нивелиран за да не се разливат формичките с лед.При невъзмижност да го нивелираш сам си викаш човек от сервиза да го инсталира.

Тема "Нивелиране на хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: