Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pif4o - специалист
Чудих се в кои ли раздел да пусна темата ама не намерих по подходящ ако не и е тука мястото моля да бъде преместена.
Та колеги, доиде ред на оградата, трябва да иззидам 3 реда тухли бетонени (60 см височина общо) с дължина 5,50 метра, тухлите са 40на20на15, има доста останала мазилка ето от тази http://remstars.eu/products/thrakon-ghp ... %BA%D0%B0/ мога ли с нея да зидам оградката, гледам че разтворите за зидария също са на вароциментова основа та тва ми се чини подходящо ? Казвайте че утре сабалян я почвам и после вече ще е късно хаха :)
bat_danio - специалист
Аз мисля , че няма да има проблем да я използваш.
ulieliadi - специалист
Разбира се, че можеш - то с вароциментов разтвор се зидат тези тухли.
pif4o - специалист
Мерси колеги слизам да я опаткам :)
preslav - майстор
Щом пише, че е за външна употреба не би трябвало да имаш проблем. Единствено се съобразявай с температурите, че е доста горещо и циментът ще съхне като пране вместо да свързва с водата.
pif4o - специалист
Момци готово е от преди няколко дни, изцяло мое дело, първото ми парче ограда, дето се вика от кота нула даже и по лошо, щото имаше една стара та я бутах, копах канал 30 на 40 см в земята, вързах арматура пръчки 8мм с бигли през 40 см, малко кофраж, 1,5кубика бетон които ми остана за съжаление , после малко криви бетонени блокчета, в крайна сметка ги зидах с лепило за плочки. Вдигнах и три колонки като тая при вратата е от комунни тела и стана права като струна но другите две са от бетонени блокчета и бая зор видях с тях да ги направя що годе прави, ама като се измажат ще станат. В колоните по 4 пръчки арматура 8мм като предварително в основата бях заложил мустаци да стърчат на горе. След тва малко пръчки 20 на 20, електроженчето и за 3 часа спретнах две метални пана, малко боя меден хамър и ето резултата :) А сега отивам за нова тема как се редят тротоарни плочи че доиде техния ред :)

Прикачен файл

20017623_10207868748516771_2707304576804671472_o.jpg
MamaMy - майстор
=D> Браво. Станала е като профи изпълнение. Може и с това да си изкарваш хляба. Поне няма да гладуваш,
pif4o - специалист
Таман съм безработен сега :) хаха, Ама щом ви харесва ще се похваля и с вратата ми от термо панел и с входната ми врата пак от профили които учудващо за мен се получиха много добре, е имам някои грешки които видях когато вече беше късно но и така си вършат работата, само показват че "мастора" не е бил много в час и типърва се е учил :) Снимки след 10 мин :) Ще ви кача и една да видите какво беше преди, то не е за гледане ама....

Прикачен файл

IMG_20170716_142419.jpg Горния ляв ъгък на вратата разкрива колко съм бил завеян когато съм творил :)

Прикачен файл

IMG_20170716_142240.jpg Тези две тротоарни плочи на кулоните не ги гледайте, ще бъдат сменени :)
Чираче - майстор
Имам забележки по изпълнението, но важно е на теб да ти харесва :lol: Като цяло не е толкова зле. Най-важното е, че се опитваш САМ да се справиш.
MamaMy - майстор
И аз виждам дребни забележки. Особено по вратата от термопанел, но като цяло и за първи път е супер. Портата е доста добре. Виждал съм и професионални изпълнения с по-лош вид. Пак браво за старанието!

Тема "Мога ли да зидам бетонени тухли с хастарна мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: