• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте " колеги"
аз съм студент по автоматиззация и ми предстои дипломиране,но темата ми е леко така трудничка и не мога да се справям с някой неща..като например избора на апаратура за проекта и контролер с който да управлявам цялата система,ако има някои компетенти хора тук моля ударете ми едно рамо(биз и заплатил ако се наложи)
Направил съм си доста неща в смисъл такъв че проекта е измислен...така на кратко ще ви опиша за какво става дума.
значи темата ми е да създам паркинг за обществена сграда на която отвънка да има дисплей който да показва заетите и свободните места.На входа ще има бариера с входен терминал който издава билети.Пред бариерата има индуктивен сензор който определя дали има наличен автомобил и според това след издаването на пропуск бариерата за вход се вдига,но при условие че сензотър който е индуктивен отново намиращ се след бариерата е проверил и открил,че зоната е свободна за преминаване.Има също така и рефлекторни сензори които проверяватза препядствия и спрели автомобили пред и след бариерите...за заетостта на местата вътре в паркинга съм се спрял на микроволнови детектори...и така същото се повтаря на изхода на паркинга с бариерата за изход.Всичко това трябва да се управлява от логически контролер(който се чудя какъв трябва да е) и да се пише кодът за управлението(който също се чудя как точно трябва да е ).
Та молбата ми към вас е според вас какви датчици типове ,параметри да избера,как да направя схемите им на свързвване и управление...всякакви коментари мнения биха ми били от ползва,много благодаря на отзовалите се :) :)
Andri01 - майстор
Едно време имаше "ръководител на дипломната работа". Сега няма ли такива ? Консултирай се с него. А и щом си стигнал до дипломирането,би трябвало да се наясно с тези неща или.... :?
maleeeestrax - специалист
Автоматизирай процеса с цигани.Сложи един на входа и по един на всеки 35 паркоместа .Казвам на 35 защото така си е по БДС.Снабдяваш ги със сигнална апаратура/35 свещи -ако има една кола пали една свещ за две пали две и т.н./ :rock:
Andri01 - майстор
Ако е така,то полицай не може да влезе с колата си там! Ще го набият циганите :( .
plamen6703 - майстор
Селтер С написа:
Здравейте " колеги"
аз съм студент по автоматиззация и ми предстои дипломиране,но темата ми е леко така трудничка и не мога да се справям с някой неща..като например избора на апаратура за проекта и контролер с който да управлявам цялата система,ако има някои компетенти хора тук моля ударете ми едно рамо(биз и заплатил ако се наложи)
Направил съм си доста неща в смисъл такъв че проекта е измислен...така на кратко ще ви опиша за какво става дума.
значи темата ми е да създам паркинг за обществена сграда на която отвънка да има дисплей който да показва заетите и свободните места.На входа ще има бариера с входен терминал който издава билети.Пред бариерата има индуктивен сензор който определя дали има наличен автомобил и според това след издаването на пропуск бариерата за вход се вдига,но при условие че сензотър който е индуктивен отново намиращ се след бариерата е проверил и открил,че зоната е свободна за преминаване.Има също така и рефлекторни сензори които проверяватза препядствия и спрели автомобили пред и след бариерите...за заетостта на местата вътре в паркинга съм се спрял на микроволнови детектори...и така същото се повтаря на изхода на паркинга с бариерата за изход.Всичко това трябва да се управлява от логически контролер(който се чудя какъв трябва да е) и да се пише кодът за управлението(който също се чудя как точно трябва да е ).
Та молбата ми към вас е според вас какви датчици типове ,параметри да избера,как да направя схемите им на свързвване и управление...всякакви коментари мнения биха ми били от ползва,много благодаря на отзовалите се :) :)
От цялата задача за дипломна работа напиши кое ти ясно как да направиш, че да ти помогна с това, което не ти е ясно?
Като чета какво питаш и оставям с впечатление, че нищо не ти ясно и търсиш човек да ти изготви дипломната работа вместо теб.
Да има ръководител, но и той както тези "господинчета" само се прави на интересен та да останем на поправки за да си платим, понеже всичко в тази държава става с пари под маса :хх.. а за това че съм стигнал до тук и трябва да ги знам, аз ги знам но има неща които не мога сам..в някоя фирма работят де сесии инженери за да направят такъв проет а този го изисква само от мен и то без помощ от негова страна, а както знаете образователната ни система не е от най бляскавите и не всичко ни е преподавано и обяснено.. Не се оправдавам, аз знам колко съм прост но все пак.Просто исках малко мнения от хората които имат някакъв опит в тази сфера.. Може би работят в такава фирма, но уви -да се правиш на интересен е по модерно тук. Благодаря все пак за коментарите
plamen6703 - майстор
Подадох ти ръка за помощ, но ти бъркаш помощ с работа /много хора са като теб/. Едно е да помогнеш на някой да свърши дадена работа и съвсем друго да свършиш работата на някой вместо него.
Към Пламен... Ами значи не мога да си избера какъв тип контолер да избера за управление от серията на сименс(такъв ни изискват) и се чудя от датчиците и сензорите които съм споменал какъв тип и с какви параметри да са, че да свършат работа... В краен случай, ако нищо не успея ще се наложи на някой да го дам да направи, но няма и такива колкото и пари да предложа поради простата причина, че и техните знания са горе долу като моите :(
plamen6703 - майстор
Ти хубаво се чудиш, но кой може да знае по-добре от теб какъв ти е бюджета... След това ти питаш как да свържеш това, което не знаеш какво да избереш... това значи, че и да ти се каже какво да купиш, трябва след това да ти се обяснява как да го свържеш :) За това те попитах какво знаеш и можеш за да се помага за това, което не си успял да научиш било заради калпаво преподаване, било заради нежелание да се учи :wink:
plamen6703 написа:
Ти хубаво се чудиш, но кой може да знае по-добре от теб какъв ти е бюджета... След това ти питаш как да свържеш това, което не знаеш какво да избереш... това значи, че и да ти се каже какво да купиш, трябва след това да ти се обяснява как да го свържеш :) За това те попитах какво знаеш и можеш за да се помага за това, което не си успял да научиш било заради калпаво преподаване, било заради нежелание да се учи :wink:
Нее нищо няма да се купува... Значи има 2 варианта : да се купят малки джаджи за макет или всичко да се прави ужким.. В смсл просто да се опишат какви неща биха се ползвали ако това е реален обект, с кво как би се управлявало и след това да се пише кода в съответната програма и всичко да се покаже че работи само симулационно. За макет не ни отпуснаха бюджет понеже университета нямал такъв, а аз няма как да дам 1-2к лв за дипломна за макет! И поради това преподавателя ни каза само симулациинно, но все пак пак трябва да се избере апаратура за системата и смеха на свързване.. Само теоретичната част без практическата. Надявам се ме разбра :? :? :?
  • 1
  • 2

Тема "Автоматизиран паркинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: