• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, след два неуспешни опита да постигна желаната осветеност в банята си, реших да потърся съвет тук.
Имам 6кв.м. баня. Сложих 5 луни, с по 35W халогенки, с 200W траф към 12V...не ми бе достатъчно, може и повече.
Махнах всичко, реших да пробвам с LED, сложих 5 крушки по 6W (в магазина ме посъветваха, че ще е по светло), 480lumen, с 30W траф към 12V...не беше по-светло, дори напротив, а бялата светлина направи банята ужасно бледа. Отново свалих всичко и съм на път да го сменям пак.
Въпросът ми е да сложа ли 5х50W халогенки, с 250W траф към 12V? Или има еквивалентно или по-добро LED решение???

Благодаря предварително!
Hoвoceлckи - майстор
Тези не са на 12V, но са влагозащитени и са точно за баня. На мен ми се струва, че е прекалено силна тази светлина, за тази баня, но на ползвателите си им харесва, а нищо друго няма значение :)
Прикачен файл:
осветление на баня.jpg
Етикета й отзад
Прикачен файл:
параметри.jpg
Чираче - майстор
Едната от моите бани е около 3 кв.м. Сложил съм един LED панел 40W на 220V, и е осветено перфектно. В другата баня, която е 2,3 кв.м, за момента е с две пури по 18W на 220V, но не е добре осветено. Предвиждам, когато имам време, и там да сложа LED панел. В третата баня на таванските стаи, която още е в строеж, също ще има LED панел 40W. Това е моето решение по въпроса - хем добре осветено, хем и икономично от към разход на електричество. Не го натрапвам, всеки сам си решава.
andro440 - майстор
miker написа:
Здравейте, след два неуспешни опита да постигна желаната осветеност в банята си, реших да потърся съвет тук.
Имам 6кв.м. баня. Сложих 5 луни, с по 35W халогенки, с 200W траф към 12V...не ми бе достатъчно, може и повече.
Махнах всичко, реших да пробвам с LED, сложих 5 крушки по 6W (в магазина ме посъветваха, че ще е по светло), 480lumen, с 30W траф към 12V...не беше по-светло, дори напротив, а бялата светлина направи банята ужасно бледа. Отново свалих всичко и съм на път да го сменям пак.
Въпросът ми е да сложа ли 5х50W халогенки, с 250W траф към 12V? Или има еквивалентно или по-добро LED решение???

Благодаря предварително!
sslovi halogenki i ако може 10 броя по 50 Вата -и махай реотана на бойлера
maleeeestrax - специалист
Вие в тия бани ориз ли чистите или правите мозъчни операции???Ако искаш да ти е светло отиваш на стадион "Васил Левски" и им крадеш лампите. :rock:
maleeeestrax написа:
Вие в тия бани ориз ли чистите или правите мозъчни операции???Ако искаш да ти е светло отиваш на стадион "Васил Левски" и им крадеш лампите. :rock:
А ти, ако искаш да си прост, не е нужно да разливаш тъпотията си по тези места, няма ли с кого да я споделиш...горкичкия!
DundyTheCroc - майстор
Моята баня е с подобен размер, 6 LED лунички по 6 вата стана като ден. За да избегна ефекта на студената светлина като в морга съм сложил три на 6000К и три на 3400К, получи се супер.
  • 1
  • 2

Тема "Осветление за баня на 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: