Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, моля за съвет от по-знаещи от мен. Предстои ми да монтирам нова кухня у дома и се замислих как да свържа термогръб (дебелина 9 мм) под ъгъл. Имам външен и вътрешен ъгъл. Продават ли подходящи лайсни или е достатъчно гърбът да е кантиран? :?
EDI - майстор
Всякакви алуминиеви лайсни продават.Вземаш си по хубост, както ти харесва и си я лепиш след монтажа на гърба.Аз бих си взел алуминиево винкелче, да речем 15Х15 или 20Х20, става и за вътрешни и за външни ъгли, ако ъгъла ти е прав.Ако не е прав, продават всякакви меки самозалепващи первази.
Делян - специалист
При мен за вътрешните ъгли използвах обикновени алуминиеви лайсни за плочки - режа им перото и ги лепя. През тях прекарах кабелите за осветлението под горния ред.
Прикачен файл:
219-kuhnia.jpg
Външните ъгли ги оформих с фрезата.
Благодаря, ще потърся подходящи лайсни, да.
sstefanov - майстор
При вътрешните ъгли всякакви лайсни са излишни. Просто ги отрежи правилно.
За външните е малко по-трудно, но пак може да се направи без лайсни (както е и на снимката).
nikolov333 - майстор
+1.. Гърба на моята кухня е 16мм. Направих го без лайсни. Гърба към плота и вътрешните му ъгли са залепени със епоксидна смола и видии, а външния ъгъл ми е зарязан на 45 градуса и залепен със смола и алуминиев ъгъл отзадния край с къси видии.. Стана много добре..все едно е едно цяло..
toshetozaz - специалист
И за вътрешни и за външни може за лайсни ,аз дори предпочитам без лайсни.Както са казали по-горе точно взети размери и старание при лепенето,защото стените са криви и резултата е перфектен.

Тема "Ъглови съединения при термогърбове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: