Такаа..още не сме започнали да строим и проблемите заваляха.Спряхме се на парцел в село около Пловдив.Добра големина 1.300 м,хубаво лице,дворно място,равен.Оказва се обаче,че канализацията на въпросното село е частна,тоест изградена е с помощта на жителите му.Доколкото разбирам общината е наясно със ситуацията и не изисква проект за яма.Но и канализацията несъществува по документи.Най-близката шахта ,където бих могла да се "вържа" е на 15 метра от парцела,в центъра на улица ,която не бих нарекла асфалтирана,но циментирана или нещо подобно.По информяция на съседите ,докарали канализацията до тази шахта,тръбата е циментова с фи20,като обслужва 3 къщи.И сега идва главоблъсканицата...Първо като коректен бъдещ съсед бих искала разрешение от двамата съседи,докарали канализацията до тук-все пак са я изградили със собствени средства.Ако съм непукист мога да се включа без да ги питам,но,това е против моите принципи.Второ- как мога да преценя дали дебитът на тръбите отговаря на условието да се включа и аз?Засега хората я ползват безпроблемно от 20тина години.Ако реша да влеза във филма,то е сно,че ще е с помощта на специалисти,но какъв ценови шок бих могла да очаквам-това са 15м. канализация и изкоп на циментова настилка.
Предполагам трябва да искам разрешение от общината за разкопаване и да имам договор със фирма за възстановяване на настилката.
Трябва да решим до няколко дни дали да закупим парцела и вече сън не ме лови,представям си като започнем да строим...
Предполагам трябва да искам разрешение от общината за разкопаване и да имам договор със фирма за възстановяване на настилката.
Трябва да решим до няколко дни дали да закупим парцела и вече сън не ме лови,представям си като започнем да строим...