Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
unamar - напреднал
Здравейте,

Интересува ме как се пресмята налягането, на което трябва да бъде затворена система на локално парно? Къщата е на 3 етажа, а котелът е в мазето (-1). Височината е 4х2.7 = 10.8 метра.

В момента е нагласена на 3 бара, но ми се струва прекалено много.
andro440 - майстор
потърси учебник по физика от /за 6-и клас -търси за воден стълб нещо ,виж там има формули ,при мен на два етажа налягането е 3 бара при отворена система
unamar написа:
Здравейте,

Интересува ме как се пресмята налягането, на което трябва да бъде затворена система на локално парно? Къщата е на 3 етажа, а котелът е в мазето (-1). Височината е 4х2.7 = 10.8 метра.

ESPACE - майстор
andro440 написа:
потърси учебник по физика от /за 6-и клас -търси за воден стълб нещо ,виж там има формули ,при мен на два етажа налягането е 3 бара при отворена система
Смени си манометъра. Или учебника по физика ако по него си сметнал, че това е нормално.
kozl - майстор
unamar написа:
Здравейте,

Манометърът в мазето ли е?
Има ли мембранен РС?
Когато прави отчета системата беше ли подгрята? Възможно ли е да си отчел налягане, повишено вследствие Т разширение на водата?
ESPACE - майстор
Ако е затворена надуй разш. съд до 1,5 Бара и след това напълни системата докато достигне същото налягане по манометър.
шоп - майстор
ESPACE написа:
andro440 написа:
Смени си манометъра. Или учебника по физика ако по него си сметнал, че това е нормално.

Ха,ха,ха всичко е възможно...особено ако етажите са с височина 15 метра :)
unamar - напреднал
@kozl:

1. Манометърът е в мазето
2. Да, има мембранен РС.
3. Системата в момента не работи - водата не се подгрява.
andro440 - майстор
много си се ухилил нещо , но не си дал формулите .Пък и не знаеш с какво ми е пълна системата
шоп написа:
ESPACE написа:
andro440 написа:

Ха,ха,ха всичко е възможно...особено ако етажите са с височина 15 метра :)
шоп - майстор
Няма формули
10 воден стълб метра = на 1 бар
krasi92 - майстор
шоп написа:
Няма формули
10 воден стълб метра = на 1 бар
+1.

Тема "Какво трябва да е налягането в отоплителната инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: