• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте, има ли някой, който е слагал ПВЦ ламперия в банята(стени и таван). Ако мога да помоля да сподели мнение, доволен ли е, препоръчва ли го.
Ще правя една баня, има стари плочки, основната ми цел е по-малко работа и възможно най-евтин вариант в крайната цена.
Благодаря предварително за отговорите! :yawinkle: :yawinkle:
Чираче - майстор
NADETO_NN написа:
Здравейте, има ли някой, който е слагал ПВЦ ламперия в банята(стени и таван). Ако мога да помоля да сподели мнение, доволен ли е, препоръчва ли го.
:
Аз точно в момента завършвам точно такава облицовка. Банята е нова, и още не е ползвана. Надявам се да нямам проблеми. На теория и на практика всичко ми е ясно. Ако имате конкретни въпроси, ще отговоря.
romanpm - майстор
На таван да , доволен съм / скрих неизмазания таван , тръби , кабели -осветление + изолация :wink: ! За стени мисля че няма да е практично :?
Чираче - майстор
romanpm написа:
На таван да , доволен съм / скрих неизмазания таван , тръби , кабели -осветление + изолация :wink: ! За стени мисля че няма да е практично :?
Дебатите започват. Моя таван го направих окачен, с влагоустойчиви плочи 600/600 мм.

А когато кажеш, че няма да е практично, РЕДНО Е да кажеш защо смяташ така? Или се правиш на интересен, за да те питат допълнително.
lyubohar - майстор
Според мен такава ламперия в баня не е разумно,да не кажа по силна дума.
Първо-влага.По ламперията ще се позабърше,а под ламперията?
И почва развиването на мухъл.Ако са плочки-напръскваш и с по твърда четка махаш.
Да не забравяме хлебарките-идеално място за развъждане.Няма начин да няма луфтове отдолу.
На таван е компромис.Скриваш това-онова и пак влага и хлебарки.
Хората са казали-не съм толкова богат да купувам евтини неща.
Направете си я като хората и за поне 15-20 години забравяте.
Chefo77 - майстор
С адаша не се спори, защото щом той е решил нещо, значи това е най-правилното. :wink:
Сарказмът настрана - адаш - подкрепям Любо. Сега ще кажеш, че няма откъде да влязат хлебарките. Винаги има. И не е само хлебарки. Червейчета, сколопендри - всичко което се сещаш, че може да се закотви по мазилката или тухлите преди да положиш ламперията. Отделно - не зная как можете да се примирявате с поддаващите стени, с кухото озвучаване и т.н. Отделно - ламперията повече от прекрасно поема мухъла. Особено във фугичките :wink:
Нашите направиха само тавана с ламперия. Вече е с разделени ламели в единия край - монтирано е на гредоред. Вероятно е единичен случай, но мен ме дразни. Ако беше в моята баня, щях да побеснея.
Чираче - майстор
Chefo77 написа:
С адаша не се спори, защото щом той е решил нещо, значи това е най-правилното. :wink:
.
Когато следващия път изпратиш жена си до Пловдив, ела с нея до тук. Ще видиш наистина добре направена такава баня.
Hoвoceлckи - майстор
Чираче написа:
Моя таван го направих окачен, с влагоустойчиви плочи 600/600 мм.
Поликарбонат? Мат или гланц?
Chefo77 - майстор
Чираче написа:
Chefo77 написа:
.
Когато следващия път изпратиш жена си до Пловдив, ела с нея до тук. Ще видиш наистина добре направена такава баня.
Не съм твърдял, че изпълнението няма да е както трябва. Спорът е за технологията, не за изпълнението.
И е добре да уточниш пред форума къде изпращам жена си, че така е малко двусмислено :lol: :lol: :lol:
Чираче - майстор
Hoвoceлckи написа:
Чираче написа:
Моя таван го направих окачен, с влагоустойчиви плочи 600/600 мм.
Поликарбонат? Мат или гланц?
Някъде да съм казал поликарбонат?
Казах влагоустойчиви плочи. И, за да съм абсолютно точен, плочите са с размери 595/595. Ако това е от значение. На гипсова основа са, но от двете страни са защитени против влага. Една от баните ми е с такива плочи - вече повече от 5 г. не са дали дефект. Иначе са доста скъпи - едната плоча е над 3 лв/бр.
Chefo77 написа:

И е добре да уточниш пред форума къде изпращам жена си, че така е малко двусмислено :lol: :lol: :lol:
Уточнявам : съпругата ти е била тук с детето ти за фестивала за народно творчество. Не съм виждал нито теб, нито жена ти. Въпреки, че имаше покана от мен за гостуване. Така ли беше?
  • 1
  • 2

Тема "ПВЦ Ламперия за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: