Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
saba_75 - помощник
Здравейте,

Колеги имам нужда от съвет .
Искам да си купя електрожен или телоподаваща машина (CO) но незнам какво да гледам като параметри, например.
Колко ампера да бъде? Има СО без газ и с газ, кое е по добре и лесно за работа?
Ако може малко помощ , ще съм много благодарен .
Успешна седмица
Саба
Andri01 - майстор
Имам един Лидълски-с тръбнофлюсова тел ,реглаж до 90Амр и тел до 1мм.. На мене лично ми върши работа-любителска разбира се.
agj - майстор
Здравей ,Саба като за начало прочети тая тема: viewtopic.php?f=56&t=46743
може да не е я четеш цялата ,но задължително от началото!Ще даде доста информация на голяма част от питанията ти.
saba_75 - помощник
Andri01 написа:
Имам един Лидълски-с тръбнофлюсова тел ,реглаж до 90Амр и тел до 1мм.. На мене лично ми върши работа-любителска разбира се.
Здрасти Andri ,
Благодаря че си каза мнението , аз се допитах се до приятели , но без резултат и реших да пиша тук .
Колегата на следващия коментар ми е пратил линк където е обяснено мн подробно и взех решение .
Реших да си купя от СО то където е без газ , мисля че ще се справя с него :)

Поздрави Саба
saba_75 - помощник
agj написа:
може да не е я четеш цялата ,но задължително от началото!Ще даде доста информация на голяма част от питанията ти.

Здравей AGJ,
Благодаря за пълната информация , мн е полезна и изчерпателна .
Аз се бях спрял на СО без газ , но не бях напълно сигурен . Решено ще бъде без газ .
Пак благодаря за помощта и дано да бъде полезно за други заблудени като мен . :)

Поздрави Саба :)
agj - майстор
saba_75 написа:
agj написа:

Здравей AGJ,
Благодаря за пълната информация , мн е полезна и изчерпателна .
Аз се бях спрял на СО без газ , но не бях напълно сигурен . Решено ще бъде без газ .
Може би трябва да дам още допълнителна информация преди да вземеш окончателно решение,понеже лично моето мнение е че това твое решение не от най правилните!
1.Не знам какъв точно апарат си решил да купуваш но ако е това от Лидъл или нещо подобно с 90-100Ам. -просто няма смисъл.Апарати в тоя диапазон работя с не много тънки и с не много дебели материали.Заваряването на тънки материали не е толкова лесно ,заварването пък на дебели материали е ограничено от ниската мощност на апарата.
2.Разликата в цената на тръбнофлюсовия тел е три пъти по висока от тази на плътния.Не съм проверявал цената на тръбнофлюсовия тел за цветно и неръждаемо ,но предполагам че цената му е още по висока.
3.Изпаренията на газовете по време на заваряване са много ,и са доста вредни!Затова и метода е най използван основно при заваряване на вън,при вятър, течение и т.н. където не е възможно използване на работа с плътен тел с газ. Това е основното предимство на СО без газ.
4.Получения резултат от заваряването ,са заварки с лош вид ,много пръски и шлака.
Основно е това за което се сещам.
По доброто решение според мен е телоподоващо с възможност за работа с газ и без газ.Обаче пък първоначалната инвестиция при тоя вариант е по голяма.
При ограничен бюджет- един инверторен електрожен е напълно достатъчен за домашни нужди.

Тема "Заварачни машини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: