Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Здравейте предстой ми да правя ремонт на покрива няма течове но е правен под керемидите с кал и искам да го разкрия да се изчисти и да се сложи фолио ще се ползват старите керемиди тъй като нямам възможност да купувам вмомента нови като цяло те са си добре. Най вече искам да го разкрия заради фолиото и да се сменят челните дъски и също подмяна на пдч-то което е под стряхите тъй като от влагата не става за нищо. Искам да си сложа стойка за слънчев панел тъй тъй ще се разкрива но не съм наясно от къде мога да закупя стойка и къде точно се монтира тя покрива е двукратен дали може да ми помогнете с някакви мнения и съвети мога да направя и снимка на покрива ако е нужно. Благодаря ви предполагам ще ползвам някоя фирма да се заеми с покрива тъй като сам едвали ще се справя
fox_vt - майстор
Направи си я сам от винкели ,една рамка четири крака разпънки и захващаш за гредите на покрива. Фирмата която ти прави покрива ще може да помогне с монтажа. Единственото което трябва да знаеш е какъв панел ще слагаш като размери. Ако търсиш фирма да ти сложи стойката ще ти сложат стойка за колекторите които те предлагат. За уточнение говориш за панел за топла вода нали.
enviro - специалист
Да не се уточних става въпрос за топла вода
LazarGanev - "Велик майстор"
Стойката се монтира на готов керемиден покрив, а не преди керемидите
Andri01 - майстор
E,аз лично монтирах петите преди керемидите. Ама знам ли,може да съм сгрешил :?
А после изрязва керемидите според стойките ли?
Добре, ама така хидроизолацията е много по-трудна :)
Чираче - майстор
LazarGanev написа:
Стойката се монтира на готов керемиден покрив, а не преди керемидите
Покажи снимка как става това.
Andri01 - майстор
[quote="LazarGanev"]Добре, ама така хидроизолацията е много по-трудна :)[/quote
Не видях някаква трудност при монтажа на хидроизолацията около петите. А ако са сложени керемидите,как ще закрепиш върху тях и изолацията петите на стойката? :?

Тема "Въпрос за стойка за соларен панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: