Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
SEV - специалист
Здравейте,наскоро се сдобихме с един апартамент.Общо взето всичко е наред,сградата е нова от 2014.Обаче,има няколко неща които ме дразнят,но мисля с насоки от ваша страна бих се справил по мой вкус.

1 Всекидневната в която е кухненската част е с доста тъмен цвят.Двете стени са имитация на тухлен зид,тях смятам да оставя в този цвят.Другите стени са вид мазилка,която аз не мога да определя.
Въпроса ми е,дали мога като боядисвам таваните,да боядисам и тези две стени.

2 Кухнята е от материал,който аз не мога да определя,прилича на стъкло.Доста е гланцирана,но на места има едва доловими микро драскотини.Същите се виждат под определен ъгъл и на ярка светлина
Има ли препарат,тънкост за премахване и съответно поддържане на този вид повърхности

Засега ще огранича с тези въпроси,прилагам и няколко снимки да се ориентирате.Мерси в аванс на всички за съвети и мнения.

Прикачен файл

20180402_095031.jpg
20180402_095031.jpg (96.86 KиБ) Видяна 1879 пъти

Прикачен файл

20180402_095019.jpg

Прикачен файл

20180402_095012.jpg
20180402_095012.jpg (65.05 KиБ) Видяна 1879 пъти

Прикачен файл

20180402_094958.jpg
SEV - специалист
Никой ли не се е сблъсквал с такива проблеми?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
SEV написа:
Честит апартамент, честити да сте в него!

Да беше попрочел вече писаното. Има си търсачка форумът!
МОЖЕШ ДА БОЯДИСАШ И СТЕНАТА И ТАВАНа. Защо да не можеш? Тъй както гледам стените са много мръсни, мини ги с грунд първо, че ще избият петна.
За кухнята, дето била като стъкло, няма как да гадаем какво е и как да го оправиш, само ще ти кажа, че като я напълните, оживите и вече няма да забелязвате тези "едва доловими микро драскотини"
SEV - специалист
Стената не е мръсна или прашна.Може би на снимките изглежда така.Мазилката е декоративна,мисля се казва Алфа Такто,имитира десен.Проблема е,че е доста в тъмната гама.Та,въпроса ми беше,дали може да се боядиса с по светъл цвят латекс.Смятам да ползвам латекс със сатенен ефект,мнения препоръки за марка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
След грунд за изравняване на цвета, може да се боядиса. Съобрази грунда с новата боя. Ще те упътят в магазина.
Мнения и препоръки е разумно да ползваш само от хора, които са си имали работа с повечко марки и бои... а това са профита, а такива тук май няма
Инак всеки си хвали единственото с което е боядисвал
Ти си интелигентен човек, ще избереш подходящото
jgt - специалист
n_a написа:
SEV написа:
Честит апартамент, честити да сте в него!

.......Тъй както гледам стените са много мръсни, мини ги с грунд първо, че ще избият петна.
За кухнята, дето била като стъкло, няма как да гадаем какво е и как да го оправиш, само ще ти кажа, че като я напълните, оживите и вече няма да забелязвате тези "едва доловими микро драскотини"
Де ги видя тези стени?
Линк или снимка аз не виждам. (може пък караджейката да ми е много дърта)
SEV - специалист
В твоя телевизор е проблема :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
jgt написа:
Де ги видя тези стени?
Линк или снимка аз не виждам. (може пък караджейката да ми е много дърта)

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (65.05 KиБ) Видяна 1707 пъти

Тема "Малко насоки за освежаване на апартамент." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: